Nyt i sag om fup-spiller: Nu bliver Verhagen sigtet for bedrageri

Midt- og Vestjyllands Politi er nu klar til at sigte 25-årige Bernio Verhagen for bedrageri.

Bernio Verhagen blev den 27. november ved Retten i Viborg varetægtsfængslet frem til 16. december.
Bernio Verhagen blev den 27. november ved Retten i Viborg varetægtsfængslet frem til 16. december.

Sagen om den skandaleombruste fup-fodboldspiller, Bernio Verhagen, får nu et retsligt efterspil.

Midt- og Vestjyllands Politi bekræfter, at den første sigtelse mod den hollandske spiller er på vej.

- Ja, jeg kan godt bekræfte, at han bliver sigtet for bedrageri, siger efterforskningsleder hos Midt- og Vestjyllands Politi, Christian Toftemark tvmidtvest.dk.

Viborg FF hyrede - og fyrede Verhagen

Gennem de seneste uger har navnet Bernio Verhagen været på alles læber i fodboldverdenen, da det kom frem, at den ellers ukendte fodboldspiller, efter al sandsynlighed via falske agenter og falske dokumenter har fusket sig til kontrakter i flere professionelle klubber - senest Viborg FF. Uden nogensinde reelt at have været i nærheden af at være professionel fodboldspiller.

Verhagen trænede med i Viborg for første gang i begyndelsen af november. Klubben anede uråd, men slog koldt vand i blodet. Dag efter dag dukkede der dog nye historier op om Bernio Verhagen, og det gik op for klubbens sportschef, Jesper Fredberg, og direktør, Morten Jensen, at de var blevet snydt og bedraget.

Viborg FF fik efter flere dage Bernio Verhagen til at skrive under på en ophævelse af kontrakten, og efterfølgende politianmeldte klubben den 25-årige hollænder. 

Varetægtsfængslet efter overfald

Her stopper historien om Bernio Verhagens tid i Danmark dog ikke. Dagen efter den ophævede kontrakt og politianmeldelsen blev en realitet, endte Verhagen med at blive varetægtsfængslet efter et grundlovsforhør ved Retten i Viborg. 

Det skete på baggrund af et overfald i en kiosk aftenen før, hvor overvågningsbilleder viser, hvordan Verhagen og hans kæreste skændtes og kom i håndgemæng. 

Det var anklager om dødstrusler, vidnetrusler, vold og røveri, der den 27. november sender den 25-årige hollænder bag tremmer frem til 16. december. 

Og nu er det så Viborg FFs anmeldelse, der foreløbigt har ført til, at politiet åbner en bedragerisag mod Bernio Verhagen.

Derudover bekræfter efterforskningsleder Christian Toftemark også, at man stadig efterforsker en række sager, som Bernio Verhagen er tiltalt i - heriblandt røveri, vold og trusler. Dermed kan det ende med flere sigtelser mod hollænderen.

0:23
Her viser overvågningsvideo tumulten mellem Bernio Verhagen og kæresten.

Verhagen benægter 

Selv har Bernio Verhagen tidligere fortalt, at det er ham, der er blevet snydt.

- Everything is false, lød det, da han forlod Viborg FFs klubhus kort tid før klubben anmeldte ham.

På dagen for varetægtsfængslingen stillede han op til interview med TV MIDTVEST og bekræftede, at der var lavet en aftale med VFF om at ophæve kontrakten.

Han fortalte, at han egentlig ikke måtte snakke med pressen om sagen, men han valgte alligevel at gøre det. 

- I den her situation synes jeg, at det er vigtigt, at jeg forsvarer mig selv. For der er så mange skøre historier, der ikke er sande.

Derudover var han ked af situationen med kæresten. 

- Det er en svær tid for mig lige nu. Mit privatliv bliver blandet med mit professionelle liv, lød det.

- Det er en dårlig situation for mig, især det der skete i går med min kæreste, fortsatte Verhagen.

Strafferammen for bedrageri er op til seks års fængsel.

3:29
Se hele interviewet med Verhagen her.
Foto: Dan Hirsch Sørensen, TV MIDTVEST