Nyt hus til IT-uddannelser: Derfor ser bygningen sådan ud

En ny bygning skal fremover samle IT-uddannelserne i Viborg. Huset har flere specielle finesser.

Erhvervsskolen Mercantec i Viborg indviede i dag en helt ny bygning til IT-uddannelser - en bygning, der oser af teknologi.

Derfor er vinduerne i den nye databygning naturligvis formet som et-taller og nuller efter det binære talsystem, som bruges i data-teknologi.

- Det betyder rigtigt, rigtigt meget. Nu får vi endelig samlet vores IT-supportere og datateknikere, digital-media med vores hovedforløb og grundforløb i ét hus, og vi får de optimale rammer for, hvordan vi rent faktisk kan lave undervisning, fortæller uddannelseschef, John Hansen.

Inden for er der god plads til at de studerende og masser af computerkraft. De 1500 kvadratmeter har kostet 25 millioner kroner, men så er det også indrettet specielt til data og IT-teknologi.

- Der er fx ikke en masse klasseværelser. Der er nogle kæmpestore rum, der kan bruges som praksisrum. Der er nogle rum, der er mindre, som kan bruges som formidlingsrum, og så er der indrettet et stort dejligt miljø herude til fordybelsesrum, fortæller en superglad John Hansen, der sprænger glædes-skalaen.

- På en skala fra et til ti? Tolv, lyder det prompte fra uddannelseschefen.

Uddannelseschef John Hansen
Uddannelseschef John Hansen
Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Uddannelse.