Ny skole i Stoholm truer andre skoler 

En ny skole i Stoholm kan betyde, at politikerne skal revurdere skolestrukturen i området for at have råd til gode bygninger.

Stoholm ligner den store vinder i en ny budgetaftale, som Viborg Kommune netop har forhandlet på plads.  

Den lille stationsby med 2522 indbyggere skal have en splinterny skole til 120 millioner kroner. Og det er en opgradering, der er længe ventet. 

quoteDet er et kæmpe løft til hele byen.

Sanne Quist Mortensen, initiativgruppen, Ny Skole i Stoholm

- Det er vi bare så mega glade for i skolebestyrelsen og arbejdsgruppen, der har arbejdet for det her, siger Mette Thybo Jensen, der er formand for skolebestyrelsen i  Stoholm. 

Skolen har i samarbejde med byens borgere i flere år kæmpet for, at en ny skole skulle blive en realitet. Nu sker det endelig.  

- Det er et kæmpe løft til hele byen, at vi får den her skole. Ikke kun de fysiske rammer men også de muligheder det giver for hele byen og det foreningsliv, vi også har, lyder det fra Sanne Quist Mortensen fra initiativgruppen, Ny Skole i Stoholm.

Jo færre matrikler - jo bedre skolebygninger

Beslutningen om at bygge en ny skole i Stoholm kan dog betyde lukning af andre skoler i området.  

- Det kan være, det bliver konsekvensen på sigt. Det kan jeg ikke sige noget om. Det må et kommende byråd tage stilling til, siger Per Møller Jensen, Socialdemokratiet, formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Viborg Kommune.

Udvalgsformanden lægger dog ikke skjul på, at han mener, det vil højne kvaliteten af kommunens skoler, hvis der var færre af dem.  

Se også dette indslag fra tidligere:I tre år har TV MIDTVEST fulgt fem elever fra 9. A på Stoholm Skole.

- Jo mere vi eventuelt er i stand til at have nogle, skal vi sige,  færre skoler og så koncentrere kræfterne på lidt færre matrikler, jo bedre skolebygninger kan vi lave, siger Per Møller Jensen.

Spørgsmål: Sidste år sagde du, at det nok ville kræve et samarbejde mellem Stoholm, Mønsted og Sparkær, hvis Stoholm skulle have en ny skole. Nu får Stoholm en ny skole, men hvad betyder det så for Mønsted og Sparkær? 

Vi søger at bevare alle matrikler, så må vi se, hvad det betyder at bevare alle matrikler. Om det er den nuværende form eller eventuelt justeret. Det har vi ikke noget overblik over på nuværende tidspunkt. 

Fakta om skoler i området:

Også god nyhed til Sparkær

Landsbyen Sparkær har dog også fået en rigtig god nyhed fra Viborg Kommune i forbindelse med budgetforliget.

Her er der sat syv millioner kroner af til et nyt trinbræt, så togene igen kan standse i den lille by, hvor de lokale længe har kæmpet for et trinbræt.

I Stoholm fortsætter glæden over, at de kan se frem til en helt ny skole.  Det er stadig lidt svært at tro på den gode nyhed. 

- Det føles rigtig godt, og sådan tør vi nu tro på det, for vi har været tæt på nogle gange, og vi hørt lidt, og nu er det måske og så blev det ikke alligevel. Så det er rigtig dejligt, at nu kan vi begynde at høste frugten af alt det arbejde, vi har lagt i det, siger Mette Thybo Jensen, formand for skolebestyrelsen.  

Den nye skole forventes at stå klar om fem år. 

Her kan du se tv-indslag om den nye skole i Stoholm.

 

 

 

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.