Ny sag kan belaste Pape

Statsforvaltningen undersøger lige nu endnu en sag fra Viborg Kommune, der kan give afgående borgmester, Søren Pape Poulsen, problemer i hans nye rolle som politisk leder hos de konservative.

Den nye konservative leder, borgmester Søren Pape Poulsen risikerer endnu en gang at komme i problemer med Statsforvaltningen på baggrund af en planlovssag i Viborg Kommune.

Kort før sommerferien besluttede et flertal i byrådet med Søren Pape Poulsen i spidsen at lovliggøre jagt og fiskeriforretningen Jafi i udkanten af Viborg by. Det skete, selv om kommunens egne embedsmænd sammen med Kommunernes Landsforening (KL) havde vurderet, at forretningen ikke kunne ligge lovligt i det pågældende område.

Søren Pape Poulsen erkender, at kommunen risikerer at tabe sagen, og at de så må handle ud fra Statsforvaltningens beslutning og bede butikken om at lukke.

- Så lang tid der er det mindste håb, så synes jeg jo, at enhver ordentlig borgmester skal gå langt i kampen for arbejdspladser og virksomheder. Planloven forhindrer udvikling og vækst og er direkte tåbelig. Hvis man aldrig tester grænserne for lovgivningen, så ved man ikke, hvor grænserne er, siger han.

Flere partier imod afgørelse

Både Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten stemte i juni imod, da flertallet på et byrådsmøde sagde ja til, at detailbutikken måtte fortsætte, selv om den ligger i et område, der i lokalplanen er udlagt til særligt pladskrævende industrihandel.

På den baggrund klagede SF til statsforvaltningen over flertallets beslutning, og derfor bliver sagen nu undersøgt af tilsynsmyndigheden.

Den nye sag kommer i kølvandet på den seneste tids massive pres på Søren Pape Poulsen i de landsdækkende medier på baggrund af en flere år gammel sag om navnerettighederne til Viborgs fodboldstadion, hvor Statsforvaltningen også udtrykte kritik.

Statsforvaltningen undersøger endnu en sag, hvor Viborg Byråd er under mistanke for at have handlet ulovligt.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.