Ny rampe udfordrer handicappede

Handicappede kritiserer ny overgang ved banegården i Viborg

Den nye "trampe" som de handicappede i Viborg er utilfredse med

En ny rampe ved banegården i Viborg møder nu hård kritik. Handicappede og dårligt gående kan nemlig ikke bruge den kombinerede rampe og trappe - en såkaldt "trampe".

En af dem der jævnligt bruger overgangen er Lis Giversen. Tidligere var rampen indrettet, så hun kunne klare turen fra sin bopæl til midtbyen på el-scooter, uden problemer. Men sådan er det ikke længere.

- Jeg må konstatere, at den nye "trampe" er totalt uanvendelig for mig, siger Lis Giversen. Det er et smart udtryk, men den er bare ikke særlig praktisk, hvis man sidder i kørestol eller kører el-scooter.

Lis Giversen er som mange andre handicappede og gangbesværede i Viborg henvist til en elevator, som dog kan være et problematisk alternativ.

- Der var en fire-fem dage efter den nye "trampe" var indviet, hvor elevatoren var ude af drift. Dermed var jeg og andre henvist til en meget lang omvej, fortæller hun videre.

Men broen over banen skal være tilgængelig for alle, mener formanden for Danske Handicaporganisationer i Viborg, Torben Koed Thomsen.

- Det er helt afgørende for at kunne komme til og fra togene, og for at kunne komme fra den sydlige del af Viborg til midtbyen, siger Torben Koed Thomsen til TV MIDTVEST.

Viborg Kommune har lavet den nye "trampe" fordi den ville blive for stejl uden trapperne. Men om et par år kommer endnu en bro over banen, og det vil forbedre forholdene, siger Johannes Vesterby, som er formand for kommunensTeknik- og Miljøudvalg.

- Det er klart at der er en overgangsperiode, hvor det ikke er ideelt. Men den samlede løsning vil vise sig at være fuldt tilfredsstillende, siger udvalgsformanden.

De handicappede og gangbesværede må, med andre ord, affinde sig med den nye "trampe" - selv om det er svært.

- Jeg synes helt klart der burde være en rigtig rampe, siger Lis Giversen.