Ny krimi fra kendt musiker: - Det betyder rigtig meget for mig, at jeg kender de steder, jeg skriver om

Forfatter og musiker Morten Remar bosatte sig i Viborg for ét år siden. Det blev inspirationskilden til hans nye krimiroman 'Skalpel'.

Musikeren Morten Remar fra bandet Back-to-Back har udgivet sin femte krimiroman ’Skalpel’.

Kalenderen blev ryddet for koncerter under corona, og det betød for musikeren, at han fik tid til at skrive på endnu en krimi. Det blev til sin anden bog i den såkaldte Fink-serie, der handler om freelancejournalisten Jacob Fink fra Viborg. 

- Jeg kan godt lide at skrive om steder, jeg kender. For så har jeg det hele mere under huden såsom lugte, lyde, farver, stemning og det visuelle. Det er egentlig grunden til, at det blev Viborg, siger Morten Remar.

Ligesom bogens hovedpersonen flyttede Morten Remar og familien også til Viborg for ét års tid siden. Den nye tilværelse i Viborg blev inspirationskilden til 'Skalpel', hvor hovedpersonen i bogen bliver viklet ind i en mordgåde. 

quoteDet er jo altid en forfatters skræk, at der er et eller andet i plottet eller en detalje, som man har misset eller misforstået

Morten Remar

Her er en gennemgående drivkraft i bogen, at hovedpersonen Jacob Fink er indlagt på Regionshospitalet Viborg.

- Det betyder rigtig meget for mig, at jeg kender de steder, jeg skriver om. Men om jeg bor der eller ej, det er ikke så vigtigt, men at jeg har været der og kender stemningen, lydene og måske noget af historien betyder meget. Min palet bliver ligesom større, kan man sige, siger Morten Remar. 

- Men det er jo fiktion

Bogen foregår flere steder i Viborg. Det gælder lige fra Hald Hovedgård til Regionshospitalet Viborg, men det er dog stadig skrevet med fiktion for øje. 

- Viborg Sygehus er interessant, fordi der er et meget højt hus, og det syntes jeg, at der skulle ske et eller andet på toppen af det hus. Jeg har faktisk prøvet at komme derop, men det kunne ikke lade sig gøre. Men det kan lade sig gøre i min bog, siger Morten Remar. 

Morten Remar er da også blevet klogere på byen det sidste år. Selvom han har haft mange års gang i gaderne på grund af svigerfamiliens hjem i samme by, så er forfatteren ydmyg overfor området: 

- Det er jo altid en forfatters skræk, at der er et eller andet i plottet eller en detalje, som man har misset eller misforstået. Selvfølgelig kan man være lidt forskrækket eller nervøs for det, men det er jo fiktion, siger Morten Remar. 

'Skalpel' blev udgivet 17. juli, og den er efterfølgeren til krimiromanen 'Skyggemord'.

Morten Remar er i samarbejde med forlaget allerede gået i gang med en tredje bog i Fink-serien.