Ny kontrakt til Fredberg: Viborg holder på sportschefen indtil 2024

Jesper Fredberg har hidtil været ansat på en funktionærkontrakt i VFF, men har nu underskrevet en ny aftale på åremål.

Topholdet i fodboldens 1. division, Viborg FF, har sikret sig papirer på sportschef Jesper Fredberg indtil sommeren 2024.

Parterne har netop skrevet under på en ny aftale, der betyder, at Fredberg bliver ansat på en årelang kontrakt. Han har hidtil været funktionæransat, hvilket normalt betyder, at aftalen kan opsiges med kortere varsel.

Jesper Fredberg siger til TV MIDTVEST, at det var klubbens ønske at lave en ny kontrakt for at sende et langsigtet signal om stabilitet - og at han takkede ja, fordi han befinder sig fremragende i klubben og synes, at projektet er meget spændende.

Direktør Morten Jensen ønsker ikke at gå i detaljer om Fredbergs tidligere kontrakt, men bekræfter sportschefens udlægning.

- Det er et tegn på, at vi committer os 100 procent til Jesper, og at han committer sig 100 procent til os. Det er det signal, vi gerne vil sende indadtil og udadtil. Vi har gang i noget meget spændende, og der spiller Jesper en vigtig rolle, siger Morten Jensen.

Tydelig spillestil

39-årige Fredberg kom til Viborg i maj 2019 og har ifølge en pressemeddelelse fra klubben en stor del af æren for klubbens sportslige succes.

- Siden Jesper kom til klubben, har vi oplevet en rigtig fin sportslig udvikling, som han har været en af hovedårsagerne til. Han har været omdrejningspunktet for den sportslige strategi, som vi fastlagde sommeren 2019, hvor der er implementeret en tydelig spillestil, ligesom han har været med til at løfte både staben omkring holdet og hele talentafdelingen, som vi ser som nogle af nøglefaktorerne til den fornuftige udvikling, vi er i, siger direktør Morten Jensen i pressemeddelelsen.

Jesper Fredberg har tidligere været ungdomstræner i flere danske klubber, ligesom han har været assistent og en kort overgang også cheftræner i AGF. Derudover har han haft roller som teknisk direktør i klubber på Cypern og i Grækenland.

- Jeg håber, at vi kan fortsætte udviklingskurven, så vi fortsat vil være konkurrencedygtige. Vi ved godt, at andre klubber har langt flere ressourcer, men jeg ser stadig et stort potentiale her, og vi har selvfølgelig både håb og drømme om, at vi en dag skal konkurrere med de bedste. Det vigtigste for mig er, at jeg kan være med til at skabe et miljø, hvor alle kan overpræstere, så vi bringer VFF i en endnu bedre tilstand end vi er i i dag, siger Fredberg i pressemeddelelsen fra klubben.

SE OGSÅ: Jesper Fredberg var gæst i Dan Hirsch Sørensens Fodboldfamilien i maj 2019.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.