Ny julefilm skal optages i Viborg

Emma og Julemanden fra 2015 blev optaget Viborg Kommune, og nu kommer endnu en filmproduktion til området

Det er fortsættelsen til Emma og Julemanden - Julemandens Datter, der skal filmes i Viborg i løbet af efteråret. 

- Vi glæder os til, at Viborg Kommune igen kommer på det store lærred. ”Emma og Julemanden” var en stor succes, og det var Viborg Kommunes beslutning om at støtte projektet også. Derfor går vi gerne ind i og investerer i et filmprojekt igen. Det håber vi også, at mange borgere har lyst til, for lige som sidst bliver der brug for masser af statister og hjælpende hænder, siger Borgmester i Viborg Kommune, Torsten Nielsen i en pressemeddelelse.

Kendte skuespillere gæster Viborg

Rollen som Julemanden spilles af Martin Buch, som vi kender fra ”Rytteriet”, og hans hustru spilles af Mia Lyhne, der har været med i blandt andet ”Klovn” og ”Dræberne fra Nibe”. Imens bliver rollerne som Lucia og Albert spillet af to talentfulde jyske børn, hvis navne endnu ikke er offentliggjort. 

Julemandens datter handler om 12-årige Lucia, der bor i Grønland med sin mor Claudia og sin far Julius, bedre kendt som Julemanden. Lucias største ønske er at blive verdens første kvindelige julemand og hun mener, at det er unfair, at der kun drenge i julemandsklassen. Julius er ikke meget for ideen, men Julemandsskolen giver Lucia én chance for at bevise sine evner. Hun skal opfylde menneskedrengen Alberts højeste ønske om, at hans far bliver helbredt for en mystisk sygdom. Nu starter et forrygende juleeventyr på Viborg-egnen, som går over stok og sten i forsøget på at finde en kur og bevise at en pige sagtens kan blive julemand. 

- Produktionsholdet er stort set det samme som sidst, og alle glæder sig til at komme tilbage til Viborg. Vi oplevede en meget stor gæstfrihed og havde et fantastisk samarbejde med såvel kommune som virksomheder og borgere. Dét, og ikke mindst Viborgs smukke natur og spektakulære locations, var en kæmpe gave for ”Emma & Julemanden”. Vi planlægger blandt andet at filme i Hald-Ege og Dollerup, Mønsted og Store Klint. Og så skal vi naturligvis også rundt i Viborgs julepyntede gader, siger Morten Rasmussen, producent i Deluca Film i en pressemeddelelse.

Julemandens datter bliver produceret med støtte fra blandt andre Viborg Kommune, Den Vestdanske Filmpulje og Det Danske Filminstitut. Filmen bliver distribueret af Scanbox Entertainment og får dansk biografpremiere i hele landet i november 2018.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Kultur.