Ny ingeniøruddannelse og softwaregigant til Viborg

VIA University College Viborg kan i dag kalde sig en uddannelse rigere. En ny form for softwareingeniør-uddannelse åbner i Viborg.

I dag er en festdag for Viborg. De har fået en ny ingeniøruddannelse til, og samtidig har de fået lokket en stor international virksomhed til byen, som der stadig er unavngiven. 

VIA University College, Campus Viborg er blevet tildelt den nye uddannelse, hvis officielle titel er "Information and Technology Engineering". Det sker i forbindelse med, at en stadig unavngiven international softwarevirksomhed lægger sit danske kontor i Viborg. 

Den nye ingeniøruddannelse kommer til at fokusere på virtuel teknologi, nærmere bestemt Virtual Reality og Augmented Reality, som Goldman-Sachs forudser får et globalt gennembrud indenfor de næste år. 

The Animation Workshop afgørende faktor

Placeringen af den nye VR/AR-ingeniøruddannelse og The Animation Workshop har været udslagsgivende for, at den globale virksomhed har valgt at lægge sit skandinaviske hovedsæde i Viborg, ifølge et notat TV MIDTVEST er kommet i besiddelse af. 

Manglen på IT-ingeniører i regionen er så stor, at en række lokale virksomheder har valgt at investere penge i det nyt skandinaviske hovedsæde for at holde dem i Viborg. Samlet set er de private investeringer i uddannelserne og det endnu unavngivede hovedcenter på 100 millioner kroner. 

Der er i forbindelse med placering af uddannelsen lavet en forundersøgelse, der viser, at de lokale virksomheder har meget stor interesse i at stille praktikantpladser til rådighed for den kommende ingeniøruddannelse. 

Det er kun begyndelsen

Borgmesteren i Viborg, Torsten Nielsen fra Det Konservative Folkeparti er rigtig glad for nyheden. 

- Der er to ting, der er rigtig godt. Dels så har vi fået ingeniøruddannelsen til Viborg, hvilket er et kæmpe plus for hele vores uddannelsesmiljø. Men det bedste ved historien er jo, at vi sammen med ingeniøruddanelsen får en stor amerikansk virksomhed indenfor Virtual Reality. De lander deres hovedsæde i Viborg, siger Torsten Nielsen. 

Folketingsmedlem fra Viborg Kommune, Kristian Pihl Lorentzen, og borgmesterkandidat for Venstre i Viborg, Ulrik Wilbek, siger i en fælles pressemeddelelse tak til undervisningsministeren. 

- Desuden skal ministeren have ros for beslutningen om at bryde den udbredte trend om pr. automatik at placere den slags uddannelser i de helt store universitetsbyer, skriver Venstre-politikerne. 

Byens borgmester mener heller ikke, at det er den sidste store investering i Viborg. 

- Overhovedet ikke. Det er begyndelsen, siger Torsten Nielsen. 

 

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Uddannelse.