Niels Hausgaard går ind i sag om omstridt stutteri: - Det fylder rigtig meget

Entertainer og stutteriejer Niels Hausgaard deltager ved mandagens demonstration uden for Viegård Stutteri.

Niels Hausgaard kender godt Viegård Stutteris ejer gennem branchen. Han synes derfor, at det er ubehageligt at deltage i dagens demonstration.
Niels Hausgaard kender godt Viegård Stutteris ejer gennem branchen. Han synes derfor, at det er ubehageligt at deltage i dagens demonstration.
Foto: Pernille Leftes, TV MIDTVEST


Opdatering

Demonstrationen er afsluttet

  • Demonstrationen er afsluttet.

    Vagtchef hos Midt- og Vestjyllands politi Jens Claumarch oplyser, at demonstrationen gav lidt trafikale problemer, men ellers er forløbet fint. Der var omkring 140 køretøjer.

    Der var ikke nogen anholdelser eller fysiske sammenstød som ved tidligere demonstrationer foran stutteriet.

I flere uger har Viegård Stutteri ved Skals været i vælten efter rygter om blandt andet dyremishandling. I dag er der endnu en demonstration foran stutteriet, og her har en kendt herre fundet vej.

- Det fylder rigtig meget i branchen. Det rammer os alle, når der er sådan noget her. Der er mistro til alle, og det er ikke rimeligt. Det er faktisk langt fra rimeligt, siger Niels Hausgaard, som udover at være sanger og entertainer også driver et stutteri.

Til dagens demonstration ventes det, at omkring 200 mennesker og 80 køretøjer dukker op og kører mellem de adresser, der tilhører Viegård Stutteri. Selv kommer Niels Hausgaard i en hestetransport.

- Jeg håber, det kommer til at give så meget, at myndighederne bliver råbt op. Jeg synes, det er dem, der mangler at gøre noget, siger Hausgaard.

Kender John personligt

Niels Hausgaard har i 50 år drevet et stutteri i Vendsyssel, og kender derfor også godt Viegård Stutteris ejer John Byrialsen gennem mange år i branchen.

- Det er forfærdeligt ubehageligt at skulle demonstrere ude foran hans ejendomme, og jeg troede også, det var et andet sted. Det er jo ikke hans kolleger, der skulle stå her i dag. Det var myndighederne.

Men myndighederne har jo været her, og er det så ikke fordi, at der ikke er noget at komme efter?

- Det kan jeg ikke finde ud af, men det er hævet over enhver tvivl, at der har fundet misrøgt sted, men om der stadig er, ved vi ikke. Vi er mange, der gerne vil vide, hvad der er op og ned i det her, siger Niels Hausgaard.

Også initiativtageren bag dagens demonstration er forvirret over, hvad der er op og ned i sagen på Viegård Stutteri.

- Det kan være svært at dokumentere, hvad der er sket på gården, men vi har i branchen i flere år hørt mange vidneudsagn. Det her er ikke nyt. Det helt store spørgsmål er naturligvis, hvordan kan vi bevise, at der faktisk er sket noget. Men hvis der bare er en lille del af det her, der er sandt, så er det for meget, siger Lars Trier Kjøller, der til dagligt arbejder som berider.

Niels Hausgaard understreger, at han med dagens demonstration ikke er ude efter John Byrialsen personligt. Han håber derimod, at myndighederne vil gøre alt for at finde ud af, hvad der er op og ned. Branchen er i hvert fald ikke tjent med et dårligt ry.

- Myndighederne plejer ellers nok at være på, når vi gør noget, der ikke er i orden. Det forarger mig, når der ikke er rent trav. Man skal gøre det ordentligt, eller også skal man lade være, siger Niels Hausgaard. 

Også andre prominente folk fra hestebranchen forventes at deltage ved demonstrationen. 

2:34
Mange hestefolk troppede op ved stutteri i Skals. Blandt deltagerne var entertainer og stutteriejer Niels Hausgaard.