Natteravne og musikforbud skal skabe ro ved Gudenåen

Forbud mod at spille musik efter klokken 20 skal være til at stoppe uro på kano- og teltplads i Bjerringbro.

Trine Lind er talskvinde for Natteravnene i Bjerringbro, Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

Gentagne problemer med larm og uro på en kano- og teltplads ned til Gudenåen i Bjerringbro har nu fået forældre og myndigheder til at tage nye midler i brug.

Læs også Skrald over det hele: Badesø er plaget af festglade unge

Når det er godt vejr, er pladsen et populært samlingssted for unge mennesker, og det har flere gange fået naboerne til at klage over høj musik og affald smidt i området.

Nu har Natteravnene fået comeback i byen efter 10 års fravær, og samtidig har politiet og Viborg Kommune indført en række restriktioner, der blandt andet betyder, at der ikke må spilles musik på pladsen efter klokken 20. 

- Der er en tilspidset situation mellem beboerne og de unge,  og derfor er vi nødt til at sige, at der er en adfærd, som vi ikke kan have i området, siger Michael Jensen, der er formand for Bjerringbro Byforum.

Kommunen har sat et skilt op, hvor der også står, at det er forbudt at køre på knallert, scooter eller i bil i området. Samtidig understreges det, at overtrædelser af ordensbekendtgørelsen straffes med en bøder.

Et problem mange steder

Problemer med unge, der holder larmende fester udendørs, findes flere steder i det midt- og vestjyske - for eksempel i Rækker Mølle ved Skjern, hvor der er blevet meldt om uro ved den lokale møllesø.

De unges nattefester forsvinder næppe lige med det sammen, men der kan godt være god fornuft i forbud og regler, vurderer Jakob Lyngsø, der er SSP-konsulent i Viborg Kommune.

- Restriktionerne gør det nemmere for os at have en dialog om, hvad der er okay. Det bliver lettere for politiet at håndhæve det, men det giver også de unge og deres forældre en rettesnor til at snakke om, hvordan man opfører sig i det offentlige rum, siger han.

Der har været tilløb til Natteravne i Bjerringbro i et stykke tid, og talskvinde Trine Lind er glad for, at det frivillige korps af forældre har fået comeback denne sommer, hvor problemerne synes at være større end tidligere.

- Jeg har tit sagt til mine unge mennesker derhjemme, at jeg snart går en tur ned om lørdagen for at se, hvad de laver. Jeg synes, at der er så meget ballade, og da jeg hørte, at der var Natteravne på vej, tænkte jeg, at det var fedt. Og jeg håber, at de unge vil tage godt imod os, siger hun.

02:18 Luk video