Næsten 11 millioner kroner ekstra til vuggestuer i Viborg

Pengene skal bruges på at ansætte flere pædagoger og pædagogiske assistenter i syv vuggestuer.

10.882.774 kroner er på vej til sårbare og udsatte børn i syv vuggestuer i Viborg Kommune. Pengene bliver tildelt i perioden 2019-2022 og kommer fra puljen ’Flere pædagoger og pædagogiske assistenter til institutioner med mange 0 -2-årige sårbare og udsatte børn.’

Viborg Kommune har fået godkendt alle de ansøgninger om tilskud, som de har søgt i puljen.

- Det er glædeligt, at vi er blevet tilgodeset i forhold til syv lokale daginstitutioner med omkring 11 mio. kr. til opnormering i vuggestue-afsnit i 2019-2022. Det kan vi passende kalde en dejlig 'julegave', som vil gøre gavn og supplere i forhold til de ekstra penge, som vi lokalt allerede har afsat i 2020 og årene frem, siger formand for Børne- og Ungdomsudvalget Per Møller Jensen i en pressemeddelelse.

Han håber samtidig, at når pengene til minimumsnormeringer kommer, at de så bliver tildelt kommunen og ikke de enkelte institutioner.

- Så kan vi selv fordele pengene der, hvor behovet er størst, siger Per Møller Jensen.

De knap 11 mio. kr. er øremærket til at ansætte flere pædagoger og pædagogiske assistenter i institutionerne.

Følgende vuggestuer har fået tilskud:

Også millioner til Thisted

I Thisted Kommune har de fået 10,2 millioner kroner fra ’Flere pædagoger og pædagogiske assistenter til institutioner med mange 0 -2-årige sårbare og udsatte børn.’ Pengene skal bruges til flere hænder i syv forskellige dagtilbud fra 2020-2022. 

I følge Thisted Kommune svarer pengene cirka til ni nye stillinger som pædagoger eller medhjælpere i dagtilbuddene.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.