Nabo til søbad bliver drevet til vanvid af soundbokse: - Det er en helvedesmaskine

Peter Daugbjerg er så plaget af støj, at han håber på dårligt vejr, så han slipper for udendørs fester. Han mener, at problemet er landsdækkende.

I nogens øjne er måske en sur gammel mand. Det er jeg ikke, og jeg prøver også at tale på andres vegne. Bjerringbro har problemet, Skive har problemet, og jeg tror, at det er landsdækkende, siger Peter Daugbjerg.
I nogens øjne er måske en sur gammel mand. Det er jeg ikke, og jeg prøver også at tale på andres vegne. Bjerringbro har problemet, Skive har problemet, og jeg tror, at det er landsdækkende, siger Peter Daugbjerg.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

De fleste glæder sig formentlig over, at sommeren endelig er kommet til det midt- og vestjyske.

For Peter Daugbjerg er det dog en blandet fornøjelse. 

Han bor tæt på Nørresøbadet i Viborg og er hårdt plaget af larmen, når unge mennesker holder aften- og nattefester ved søbredden og hører høj musik fra transportable højttalere, også kaldet soundbokse.

 - Det er super, at de unge drikker nogle øl og hygger sig. Det har jeg intet imod, men jeg har noget imod de der soundbokse. De kan drive én til vanvid, og jeg synes ikke, at det er fair, at man skal involveres i andres musiksmag på den måde, siger han.

Den selvstændigt erhvervsdrivende fra Viborg er langt fra den eneste, der er generet af høj musik i sommernatten. Midt- og Vestjyllands Politi har fra fredag morgen til lørdag morgen fået 37 anmeldelser om musik til ulempe, og mange af sagerne drejer sig om udendørs fester i parker, på legepladser og andre fællesarealer. 

Peter Daugbjerg har flere gange forsøgt at få de unge mennesker til at skrue ned, men som regel uden held. Han plejer at få besked på, at han skal blande sig udenom og gå hjem og lukke døre og vinduer.

- Man må gerne holde fest - bare man kunne lade være med at tage soundbokse med. De kan skyde op til 116 decibel. Det er lige så meget, som når et fly letter. Og når der så er tre af dem, er det næsten værre end Københavns Lufthavn. 

- En soundboks er en helvedesmaskine. Det er noget, vorherre har opfundet i vrede. Det er jeg sikker på, siger han.

Daugbjerg understreger, at han har forståelse for, at mange unge har brug for at feste og være sammen ovenpå en lang corona-nedlukning. Det er larmen, der generer ham så meget, at han næsten håber på regnvejr, fordi han ved, at det sætter en stopper for festerne.

- I nogens øjne er jeg måske en sur gammel mand. Det er jeg ikke, og jeg prøver også at tale på andres vegne. Bjerringbro har problemet, Skive har problemet, og jeg tror, at det er landsdækkende. I København har de løst problemet ved at give straksbøder - hvorfor kan man ikke gøre det her? Man kan også konfiskere biler, der kører for stærkt - hvorfor kan man så ikke konfiskere en soundboks, spørger Peter Daugbjerg.

Natten til lørdag stoppede Midt- og Vestjyllands Politi blandt andet en fest i anlægget i Skive. Her blev en ung kvinde sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen, fordi hun spillede høj musik på en medbragt højttaler.

2:41
På et døgn har politiet fået 37 henvendelser. Blandt andet vedrørende Nørresøbadet i Viborg.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST