Nabo revser uheldsrundkørsel: - Jeg bander selv over den

Ove Poulsen har været nabo til rundkørslen syd for Viborg siden før, den blev anlagt. Han er bestemt ikke fan.

Mandag gik det galt igen i rundkørslen syd for Viborg. En svinetransport væltede. Foto: Jesper Bach Thomsen, TV MIDTVEST

Læs også Igen og igen: Folketingsmedlem kræver svar om farlig rundkørsel

- Det er åndssvagt, som den er lavet.

Sådan siger Ove Poulsen, der bor et stenkast fra rundkørslen mellem Søndre Ringvej, Vejlevej og Århusvej i den sydlige del af Viborg.

Dér har Ove Poulsen boet siden 1978. Han kører dagligt gennem den rundkørsel, hvor der seneste mandag skete et uheld med en lastbil. En svinetransport med 650 dyr ombord, hvoraf halvdelen enten døde eller blev aflivet, væltede.

Ove Poulsen er altid opmærksom på, hvor han har lastbilerne henne, når han kører i rundkørslen, som han langt fra er begejstret for. Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

- Når man laver en rundkørsel, der falder ud af, så giver det jo en overbalance i lastbilen. Jeg bander selv over den.

- Jeg lægger altid mærke til, hvor jeg har lastbilerne henne, når jeg kører i rundkørslen, uddyber Ove Poulsen over for TV MIDTVEST.

Rundkørslen er tosporet. Ifølge Ove Poulsen er det særligt ved rundkørslens afkørsel til Vejlevej, at der er et problem.

Fire uheld med lastbiler siden 2005

I de godt 40 år, Ove Poulsen har været nabo til rundkørslen, er der sket uheld netop dér, hvor der siden 2005 har været rundkørsel. En søgning i mediedatabasen, Infomedia, og TV MIDTVEST's arkiv viser, at der er sket fire uheld siden 2005.

00:41

TV MIDTVEST viste billeder fra mandagens uheld i 19.30-udsendelsen.

Luk video

Ifølge Vejdirektoratet er der de seneste fem år sket to lignende uheld som det, der skete mandag. Ud over dem, pressen har fortalt om, er der altså sket yderligere et uheld.

Uheld i rundkørslen

18. februar 2019

En grisetransport væltede i rundkørslen. Halvdelen af de 650 grise ombord enten døde eller blevet aflivet som følge af uheldet.

 

29. december 2015

En lastbil fyldt med 24 tons lufttørret skinke væltede. Chaufføren blev reddet ud og efterfølgende kørt til tjek på sygehuset.

 

26. juni 2008

En lastbil med 21 tons slagtede grise væltede og skabte trafikprop ved rundkørslen.

 

12. oktober 2007

En lastbil med betonelementer væltede og sinkede trafikken i rundkørslen.