Motionen rykker ind i stuerne: Anna skal nu undervise i gymnastik online

DGI tilbyder medlemmerne hjælp til at sætte onlineundervisning op for at holde gang i idrætten.

Corona har fået håndboldhaller, fodboldbaner og dansesale til at stå tomme, og flere har derfor rykket træningen online.

Men det er ikke alle, der har helt styr på, hvordan man gør.

Anna Gammelgaard Strandbygaard fra Frederiks mellem Viborg og Herning er instruktør for 60+-holdet i Alhedens Idrætsforening. Holdet plejer at mødes i hallen en gang om ugen, men det kom corona og satte en stopper for.

Nu skal den slags foregå virtuelt og hver for sig – men det er ikke altid lige nemt.

- Jeg er med i en Facebook-gruppe med min egen familie, men det der med at få den oprettet, det har jeg aldrig prøvet før. Det var jo en helt ny verden, siger Anna Gammelgaard Strandbygaard.

quoteVi tror på, at fællesskabet i foreningen er vigtigt, og i den her tid kan det hele falde fra hinanden, og foreningerne mister medlemmer.

Tinna Ølholm Jørgensen, foreningskonsulent, DGI Midtjylland

DGI træder til

Med hjælp fra DGI kan seniorerne nu holde gang i formen og fællesskabet. Tre foreningskonsulenter skal hjælpe idrætsinstruktører i gang med corona-venlig idræt.

- Vi tror på, at fællesskabet i foreningen er vigtigt, og i den her tid kan det hele falde fra hinanden, og foreningerne mister medlemmer, siger Tinna Ølholm Jørgensen, som er foreningskonsulent hos DGI Midtjylland.

Hun er ikke i tvivl om, at mange bare har brug for lidt vejledning, så de kan række ud.

- Vi ved, at hvis de gør sig lidt umage og tager kontakt til deres medlemmer, så vil de gerne lege. Og de har brug for hinanden, siger Tinna Ølholm Jørgensen.

En af dem, der er glade for at kunne lege med, er Lone Maagaard.

- Det er dejligt for kroppen og for sjælen. Man bliver høj af at møde venner og veninder, der laver gymnastik derude i stuerne, siger hun.

Lone Maagaard fra Frederiks er på Anna Gammelgaards gymnastikhold. I øjeblikket må de træne sammen gennem en skærm.
Lone Maagaard fra Frederiks er på Anna Gammelgaards gymnastikhold. I øjeblikket må de træne sammen gennem en skærm.

Bedre at træne sammen

For Lone Maagaard er det vigtigt, at man holder sig i gang, og det er bare nemmere at finde motivationen, når der er andre, der træner sammen med en - på afstand.

- Det er et spørgsmål om selvdisciplin, og den er jo ikke altid for god, fordi man let kan springe over. Men når man ved, at Anna og alle de andre skønne mennesker står derude, så skal man bare være med, siger Lone Maagaard.

Selvom online-træningen hurtigt er blevet et hit, så kan det ikke helt måle sig med at mødes fysisk, mener Anna Gammelgaard Strandbygaard.

- Jeg vil meget hellere træne oppe i hallen. Men når det ikke kan lade sig gøre, så er det her det næstbedste. Så er jeg fri for at undvære dem, siger Anna Gammelgaard Strandbygaard.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Livsstil.