Moddemonstranter forbereder sig på at møde nationalister

Planer om en højrenationalistisk march gennem Skive og Viborg har fået flere lokale til at ruste sig til moddemonstration.

Da Simon Hansen Vestergaard blev klar over, at højrenationalister ville marchere igennem Viborg i morgen, besluttede han sig straks for at lave en moddemonstration.

- I stedet for at sidde og brokke sig bag sin skærm eller på Facebook, som de fleste gør, så vil jeg gerne gøre noget i virkeligheden. Jeg vil gerne stå frem og vise, at det her er jeg utilfreds med, og det vil jeg ikke finde mig i, siger han til TV MIDTVEST.

Også Runa Dorph-Petersen har tænkt sig at deltage i moddemonstrationerne i morgen. Hendes far var aktiv i modstandsbevægelsen og måtte flygte til Sverige under besættelsen.

quoteI stedet for at sidde og brokke sig bag sin skærm eller på Facebook, som de fleste gør, så vil jeg gerne gøre noget i virkeligheden.

Simon Hansen Vestergaard, initiativtager til moddemonstration

- Jeg er ikke interesseret i at se nazister i Viborgs gader. Det har vi haft før, og det skal vi ikke have igen, siger hun.

Den højrenationalistiske gruppe DNF havde oprindelig anmeldt demonstrationer i både Skive og Viborg, men gruppen har siden trukket anmeldelsen tilbage og planlægger i stedet en form for happening. Uanset om nationalisterne kommer eller ej, bliver der dog gennemført moddemonstrationer.

- Det er stadig et vigtigt budskab, at vi ikke vil have nazismen til Viborg, siger Simon Hansen Vestergaard.

Danmarks Nationale Front har varslet demonstration i Skive og Viborg og trukket det tilbage igen, men meget tyder på de går på gaden alligevel.