Moddemonstranter forbereder sig på at møde nationalister

Planer om en højrenationalistisk march gennem Skive og Viborg har fået flere lokale til at ruste sig til moddemonstration.

Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Da Simon Hansen Vestergaard blev klar over, at højrenationalister ville marchere igennem Viborg i morgen, besluttede han sig straks for at lave en moddemonstration.

- I stedet for at sidde og brokke sig bag sin skærm eller på Facebook, som de fleste gør, så vil jeg gerne gøre noget i virkeligheden. Jeg vil gerne stå frem og vise, at det her er jeg utilfreds med, og det vil jeg ikke finde mig i, siger han til TV MIDTVEST.

Også Runa Dorph-Petersen har tænkt sig at deltage i moddemonstrationerne i morgen. Hendes far var aktiv i modstandsbevægelsen og måtte flygte til Sverige under besættelsen.

I stedet for at sidde og brokke sig bag sin skærm eller på Facebook, som de fleste gør, så vil jeg gerne gøre noget i virkeligheden.

Simon Hansen Vestergaard, initiativtager til moddemonstration

- Jeg er ikke interesseret i at se nazister i Viborgs gader. Det har vi haft før, og det skal vi ikke have igen, siger hun.

Den højrenationalistiske gruppe DNF havde oprindelig anmeldt demonstrationer i både Skive og Viborg, men gruppen har siden trukket anmeldelsen tilbage og planlægger i stedet en form for happening. Uanset om nationalisterne kommer eller ej, bliver der dog gennemført moddemonstrationer.

- Det er stadig et vigtigt budskab, at vi ikke vil have nazismen til Viborg, siger Simon Hansen Vestergaard.

02:26

Danmarks Nationale Front har varslet demonstration i Skive og Viborg og trukket det tilbage igen, men meget tyder på de går på gaden alligevel.

Luk video