Mobilbrug: Hospital indfører retningslinjer

Jordemødrene på Regionshospitalet i Viborg oplever et stigende problem med overdreven brug af mobiltelefoner. De har derfor valgt at lave deres egne anbefalinger til brug af mobilen på fødegangen.

Billeder fra et mobilkamera og opdateringer fra Facebook er blevet dagligdag på fødegangen i Viborg. I går blev telefonen da også brugt, da lille Freja brugte 12 timer på at komme til verden.

- Det var til at holde folk opdateret. Måske lige sidde og læse lidt nyheder for at få et break i det, siger den nybagte forælder Rasmus Jensen.

Andre bruger dog mobilen langt mere end Frejas forældre.

- Nu er fotoapparatet blevet mobiltelefonen, og der kommer lige en meddelelse ud, og så kommer der lige svar tilbage, og lige pludselig kører den strøm frem og tilbage, hvor man måske ikke får sagt stop som tidligere, konstaterer chefjordemoder Karen Marie Nielsen fra Hospitalsenhed Midt i Viborg.

Nu er brugen af mobiltelefoner på fødegangen blevet så normal, at man på Regionshospitalet Viborg har taget sagen i egen hånd og lavet nogle anbefalinger for brug af mobiltelefoner under fødsler.

- Det er rigtig vigtigt i forhold til den binding, der sker til forældrene efter fødslen, at man er nærværende og ligesom har det hele med fra starten, siger hun.

Selvom Freja kun er et døgn gammel, har hun allerede fået sin ilddåb på Facebook.

- Telefonen har ikke været det, der har været fokus i vores forløb, og er det stadig heller ikke, men det er da rart, at man kan give folk besked og sende et billede til folk og vise, her er hun altså, siger den nybagte mor Sandie Juul Andersen.

Viborg Sygehus har lavet anbefalinger for brug brug af mobiltelefoner udner fødsler

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.