Mistede halvbror: Gik i chok da kæresten også fik kræft

En alvorlig knæskade og en alvorlig sygdom til kæresten har gjort 25-årige Oliver Thychosen til en stærkere fodboldspiller. Nu drømmer han om oprykning med Viborg FF.

- Jeg var klar til at skrotte fodbolden. Jeg var i chok. Jeg kunne slet ikke tænke på fodbold, og jeg levede helt forkert. Jeg kunne ikke spise noget og tabte fem kilo, og det var slet ikke optimalt i forhold til at være fodboldspiller. Men frygten for at miste hende, fyldte alt i mig.

Viborg FF’s Oliver Thychosen har været igennem mere end de fleste 25-årige. En alvorlig knæskade har mere eller mindre holdt ham ude af spillet i mere end to år, og som om det ikke var nok, blev hans kæreste på næsten samme tid ramt af leukæmi.

- Hun var i Spanien hos sin spanske far og fik det dårligt. Hun blev indlagt på sygehuset og fik at vide, at hun havde leukæmi. Da hun ringede hjem og fortalte mig det, kunne jeg ingenting. Jeg levede de første par dage i en boble og kunne slet ikke snakke med nogen om det, fortæller Oliver Thychosen til videopodcasten Fodboldfamilien fra TV MIDTVEST.

Telefonopkald var mavepuster

For godt 10 år siden mistede Oliver Thychosen en halvbror, der ikke klarede kampen mod leukæmi.

- Jeg husker et billede af min halvbror på sygehuset, hvor han var gul på hele kroppen. Øjnene var også blevet gule. Jeg kunne slet ikke klare det. Det er billeder, der er brændt fast hos mig. Og det var det første, jeg tænkte på, da min kæreste i telefonen sagde, at hun havde fået leukæmi. Det gav mig flashback til den periode, hvor jeg mistede min halvbror. Hvor meget han skulle igennem, hvor dårligt, han havde det, og at han ikke klarede det, siger den 25-årige Viborg-profil.

Kærestens melding fra Spanien var derfor noget af en mavepuster for Oliver Thychosen. Han har aldrig brudt sig om sygehuse eller om at skulle tale om sygdom og død. Men pludselig kom det meget tæt på og blev noget, som han blev tvunget til at tackle.

- Nu skulle jeg lære det på den hårde måde. Det var noget, jeg blev nødt til at håndtere, for jeg kunne ikke bare gemme det væk. Heldigvis er Irati mega sej. Hun er viljestærk og en meget åben og positiv person. Det har helt sikkert hjulpet, fortæller Oliver Thychosen.

Har ændret livet

Kærestens sygdom og hans egen alvorlige knæskade har gjort ham til en stærkere person og fodboldspiller. Og har også gjort noget ved offensivspillerens indstilling til livet.

- Vi er blevet stærkere sammen og har fået et endnu tættere forhold. Vi prøver begge to at gøre det, vi gerne vil. Man ved aldrig, hvad der sker i morgen. Så vi lever lidt efter bare at få det bedste ud af livet, understreger den 25årige fodboldspiller, der for alvor er kommet sig ovenpå en turbulent tid.

For nylig spillede han for første gang i over to år 90 minutter i en fodboldkamp, og han er overbevist om, at Viborg FF har gode kort på hånden i forårets kamp for at komme tilbage til Superligaen.

- Jeg vil tilbage og spille i Superligaen og gerne på et tidspunkt også prøve mig selv af i udlandet. Men jeg satser på, at jeg kan være med til at føre Viborg tilbage. Jeg synes, vi hører til i landets bedste række, siger Oliver Thychosen.

Du kan se videopodcasten med Oliver Thychosen øverst i artiklen, eller lytte til den som podcast herunder.

Fodboldfamilien - en podcast fra TV MIDTVEST


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.