Mishandlede kammerat med rotte og urin: Slipper med mild dom

Fire drenge mellem 15-17 år fik i dag en mild straf efter at have mishandlet en 16-årig kammerat i januar.

Der er i dag faldet dom i retssagen om de fire drenge fra bostedet Aktiv Weekend i Knudby ved Viborg, der i januar i timevis mishandlede en 16-årig kammerat. 

Ved retten i Viborg i dag lød dommen til alle fire drenge på to måneders fortsat varetægtsfængsling og efterfølgende to års tilsyn af de sociale myndigheder med løbende socialpædagogisk behandling - en såkaldt ungdomssanktion.

Ungdomssanktionen er et alternativ til ubetinget fængselsstraf for unge mellem 15 og 18 år, som er dømt for alvorlig kriminalitet.

I løbet af de første seks måneder af dommen anbringes de fire unge drenge på en sikret afdeling på en døgninstitution, inden den sidste del af dommen skal afsones på et godkendt opholdssted. 

Anklager ville have haft ubetinget fængsel

Efter et syv timer langt retsmøde slog retten i Viborg fast, at drengene, som er mellem 15 og 17 år gamle, havde begået en række lovbrud, som blandt andet drejede sig om grov vold, trusler, frihedsberøvelse, hærværk, overfald og røveri.

Anklagemyndigheden havde inden domsafsigelsen procederet for, at straffen skulle ligge mellem halvandet og to års ubetinget fængsel. 

Mishandlet med urin, rotte og ild

Ifølge den 16-årige dreng var han blevet inviteret hen i en lagerbygning for at drikke alkohol sammen med de andre, som allerede var fulde, da han kom. Og her startede volden. Angiveligt fordi den 16-årige, ifølge nogle af de tiltalte, skulle have stjålet tøj og ting fra de andre.

Den 16-årige dreng blev tvunget til at stikke hånden ned i sin jakke, hvor der var blevet sat ild til, mens der også blev taget kvælertag på ham. I alt blev han slået med et jernrør op til 50 gange, og på et tidspunkt blev han også beordret ned på en madras, hvor der blev tisset på ham.

Til sidst var han endda også blevet tvunget til at bide i en rotte. 

Den 16-årige dreng blev efterfølgende indlagt på sygehuset, og han gik med krykker i cirka en måned efter overfaldet.

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.