Minister indvier ny DMI-enhed i Karup

DMI’s tekniske enhed er blevet flyttet fra København til Helicopter Wing i Karup. I dag indvier ministeren de nye faciliteter.

Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Vejret er en folkesport i Danmark, og DMI er hovedleverandør af vejrdata til danskerne. DMI’s hjemmeside er en af de mest besøgte i hele Danmark, og 46.000 brugere følger med på DMI’s Twitter-konto. Præcise og pålidelige meteorologiske informationer er stærkt efterspurgte i hele samfundet.

Og derfor er det er ingen tilfældighed, at DMI’s tekniske enhed er blevet flyttet fra København til Helicopter Wing i Karup. Det er sket som en led i regeringens plan om udflytning af statslige arbejdspladser.

I Karup arbejder allerede 16 kollegaer fra Vejrtjenestecenter, som beskæftiger sig med den meteorologiske betjening af forsvaret. Og nu bliver de styrket med syv nye kollegaer. 

- Det er godt gået, at det er lykkes at opretholde en normal drift af målestationerne i Danmark og Grønland i denne udflytningsproces, og alle involverede fortjener stor ros og anerkendelse for deres store arbejde. Samtidig kan jeg konstatere, at det er attraktivt at arbejde for DMI, også i Karup, da der har været stor søgning på de stillinger, man har slået op. Det vidner om en arbejdsplads med stor appel og faglig styrke, siger Lars Chr. Lilleholt.

Flytningen af syv arbejdspladser til Karup blev påbegyndt juli 2016 og er afsluttet pr. 1. januar 2017, og i dag kl. 14.30 klipper energi-, forsynings-, og energiminister Lars Chr. Lilleholt så snoren til de nye faciliteter.

 

Fakta om DMI’s Tekniske Enhed

 
  • DMI’s Tekniske Enhed i Karup vedligeholder og servicerer DMI’s målestationer fra det nordlige Grønland til Gedser i syd. Teknikernes arbejdsopgaver består i at tage ud til de målestationer, som er ude af drift og reparere dem. De udfører ligeledes planlagt vedligehold og en dertilhørende meteorologisk vurdering af målestationernes placering. De beskæftiger sig med DMI’s målestationer herunder; vejrstationer, nedbørsmålere, vandstandsmålere, strømmåling i farvande, radionsonder og lynpejlere.