Minister i samråd efter afsløring af ældre med våde bleer

Ældreminister Thyra Frank er blevet kaldt i samråd efter TV 2 tirsdag satte fokus på forholdene på plejecenter i Bjerringbro.

Liberal Alliances nye ældreminister, Thyra Frank, nåede knap nok at trække i arbejdstøjet, før den første sag landede på hendes bord. 

SF og Socialdemokratiet har kaldt den nytiltrådte minister i samråd, efter TV2 har fortalt om ældre, der må sidde med våde bleer på Plejecenter Skovvænget i Bjerringbro. 

78-årige Hans Schuster er en af de ældre på plejehjemmet, der kan fortælle om uværdige forhold. Hans datter har fortalt til TV 2, at hun flere gange har fundet ham gennemblødt af urin på sin stue. 

- Våde bleer og alt for langt mellem badene. Det er ikke godt nok. Det er så vigtigt, at vi giver alle en værdig alderdom, siger SF's ældreordfører Kirsten Normann til TV 2

quoteVåde bleer og alt for langt mellem badene. Det er ikke godt nok. Det er så vigtigt, at vi giver alle en værdig alderdom

Kirsten Normann, ældreordfører, SF

Ikke et generelt billede

Socialdemokratiets formand for ældre- og sundhedsudvalget i Viborg Kommune, Mette Nielsen, forklarer i en video på sin Facebook-side, at hun igangsatte et uvildigt tilsyn af plejeforholdene på stedet, da hun blev opmærksom på problemerne. 

- Det foreliggende resultat tegner ikke et billede af plejecenteret generelt i forhold til det indslag, der blev bragt i aftes. 

På sin Facebook-profil understreger hun videre, at hver eneste gang der sker noget uhensigtsmæssigt, skal der selvfølgelig rettes op på det og laves en plan for, at det ikke sker igen. 

Forholdene for landets ældste borgere skulle ellers være forbedret. Et flertal i Folketinget bevilgede sidste år en milliard ekstra til ældreplejen, der skulle være med at sikre en værdig alderdom.
 

TV MIDTVEST har tidligere fortalt om værdighedsmillarden til de ældre.

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.