Minister: Hærvejsmotorvej har aldrig været tættere på

Regeringen forstår ikke Viborgpolitikernes utålmodighed. En Hærvejsmotorvej er nævnt i både regeringsgrundlaget og den nyligt annoncerede 2025-plan.

Politikkerne i Viborg har svært ved at finde fælles fodslag. Hvis ikke de snart bliver lovet en hærvejsmotorvej, vil et flertal i byrådet kigge mod en motorvej til Aarhus i stedet. 

- Jeg er ved at tabe tålmodigheden, og kommer der ikke snart en afklaring, så er min holdning, at så skal vi entydigt gå efter en motorvejsopkobling mod øst, siger 2. viceborgmester i Viborg Kommune, Per Møller Jensen (S).

Han bakkes op af borgmester Torsten Nielsen.

quote Det har nærmest aldrig været tættere på, at man kan komme i gang. Så det er noget med at holde ud, og det plejer vi at være gode til i Jylland.

Hans Christian Schmidt, Transport- og Bygningsminister, Venstre.

 

- Hærvejsmotorvejen har man snart snakket om i 25 år. Det ender kun med snak, A26 kan ende med at blive en realitet, siger Torsten Nielsen (C).

Transportminister: Man skal være tålmodig

Regeringspartiet Venstre har dog svært ved at forstå viborgensernes utålmodighed. En Hærvejsmotorvej er nemlig både med i regeringsgrundlaget og den nyligt annoncerede 2025-plan.

- Det er jo op til borgmesteren i selv, hvad han vil prioritere at støtte. Jeg står bare ved det valgløfte, jeg har givet klart de sidste tre valg, nemlig at kæmpe for en hærvejsmotorvej eller en jysk parallelmotorvej. Jeg kæmper også som en løve for forbedring af rute 26, siger Kristian Pihl Lorentzen, der er transportordfører for Venstre.

Transportordføreren bakkes op af sin minister.

- Det har nærmest aldrig været tættere på, at man kan komme i gang. Så det er noget med at holde ud, og det plejer vi at være gode til i Jylland. Man skal have lidt tålmodighed, og det vil jeg håbe Viborg byråd kan finde frem, siger Transport- og Bygningsminister, Hans Christian Schmidt (V).

Kristian Pihl Lorentzen tror på, at hærvejsmotorvejen står klar i 2030.

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Trafik.