Minister forlænger frikommuneforsøg

Troels Lund Poulsen forlænger frikommuneforsøget på beskæftigelsesområdet hos Viborg og otte andre kommuner.

Opgør med bureaukrati og lokale regler, der passer bedre end de landsdækkende. Det er målet med et frikommuneforsøg på beskæftigelsesområdet. Og ministeren på området har høje forventninger til forsøget, der har kørt i fem år.

- Det er min klare ambition, at der i løbet af et par år kan rulles en ny og forenklet beskæftigelsesindsats ud over hele landet, så ikke kun ni kommuner, men alle kommuner får gavn af mindre bureaukrati på området, siger Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse.

Ni kommuner har de seneste fem år været med i frikommuneforsøget. Flere af de deltagende kommuner har været så tilfredse med de muligheder, som de har haft med forsøget, at de gerne vil fortsætte. Derfor vil beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen forlænge frikommuneforsøget på beskæftigelsesområdet i yderligere to år.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen vil forlænge frikommuneforsøget på beskæftigelsesområdet frem til 1. juli 2019. 

- Det er helt afgørende, at unødigt bureaukrati ikke står i vejen for gode løsninger lokalt. Derfor skal frikommunerne, der har gode erfaringer med at tilrettelægge en mere enkel og mindre bureaukratisk beskæftigelsesindsats, have lov til at fortsætte deres arbejde. Jeg vil samtidig trække på deres erfaringer i det store arbejde, regeringen allerede har sat i gang med at forenkle beskæftigelsesindsatsen. Vi skal finde bedre og enklere metoder i beskæftigelsesindsatsen, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

De ni kommuner, som deltager i frikommuneforsøget er: Gladsaxe, Gentofte, Fredensborg, Fredericia, Odense, Odsherred, Vejle, Vesthimmerland og Viborg.

Forlængelsen af frikommuneforsøget indgår i lovforslaget om Frikommuneforsøg II, som regeringen fremsætter i løbet af april måned, og flere bekendtgørelser.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.