Milliongave til Viborg Museum

Augustinus Fonden giver 7,5 millioner kroner til de nye udstillinger, der skal fortælle domkirkebyens historie.

Viborg Museum har fået en stor håndsrækning til arbejdet med at skabe de udstillinger, der skal fortælle domkirkebyens historie, når museet slår dørene op i nye omgivelser i 2021.

Augustinus Fonden har doneret 7,5 millioner kroner, og dermed har museet allerede nu en tredjedel af finansieringen af udstillingerne på plads.

Det nye museum har sat sig for at fortælle historien om Viborg som juridisk hovedstad siden middelalderen - og om  landstinget og landsretten.

- Det er ikke nødvendigvis et nemt emne at gøre spændende på et museum, men Viborg Museum gav et overbevisende bud på historiefortællingen. Og historien om magtens tredeling i Danmark er en grundsten i vores samfund. Den er relevant for os alle at forstå. Vi ser frem til at se det nye Viborg Museum, siger Frank Rechendorff Møller, der er direktør i Augustinus Fonden, i en pressemeddelelse.

Viborg Museum har på grund af flytteplanerne været lukket for publikum siden 1. januar 2017. Den præcise dato for, hvornår det nye museum åbner dørene i den gamle landsretsbygning, er endnu ikke på plads, men det bliver ifølge museumschef Brian Wiborg engang i slutningen af 2021.

- Vi er dybt taknemmelige for den opbakning og støtte, vi får fra Augustinus Fonden, som kan se potentialet i Viborg Museums mål med den formidlingsmæssige udfordring om retshistorien. Med donationen er vi nu godt på vej mod at realisere den ambitiøse plan om at skabe en iøjnefaldende og modig udstilling i et nyt, moderne bymuseum i Viborg, siger Brian Wiborg i pressemeddelelsen.

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Kultur.