Mikkel mod mobning: - Det er vildt sejt

Mikkel Hansen gæstede i dag Bjerringbro for at træne 75 unge håndboldspillere fra hele Jylland, men også for at italesætte mobning.

Han er en af verdens bedste håndboldspillere, og det udnytter Mikkel Hansen til at italesætte mobning gennem håndboldcamps'ne Mikkel mod Mobning over hele landet. Lørdag gæstede han Bjerringbro, hvor han trænede 75 børn melle m12 og 16 år fra hele Jylland, mens forældrene var til oplæg med en Anti-mobbe-konsulent. 

- Jeg håber, at man får det ud af det, at det er rigtig vigtigt at få et socialt netværk ud af det udover håndbold. Når man har det godt på et hold, kan du også yde bedre og hvem vil ikke gerne være god, siger forælder Charlotte Didriksen fra Bjerringbro, mens de unge spillere får tips og tricks af Mikkel Hansen på håndboldbanen.

- Jeg synes, værdierne er rigtig vigtige. De er med til at gøre alle børnene til rigtig gode kammerater, bedre mennesker, og at de så får noget håndbold med ind under huden, er kun en fordel, siger forælder Johnny Damtoft.

Dagens midtpunkt og trækplaster er ikke i tvivl om, at spillet først bliver rigtig godt, hvis fællesskabet også fungerer, og ingen føler sig udenfor. 

- Det skal være en god fornemmelse man har i maven, inden man tager til træning eller kamp. Det skal ikke være en fornemmelse af, at man er lidt smånervøs eller har lidt ondt i maven, fordi man ikke bliver accepteret på grund af det ene eller det andet, siger Mikkel Hansen. 

Ida Marie og Emma: Mobning ødelægger træning og selvtillid

Ida Marie Weisdal fra Vejle og Emma Ovesen fra Aalborg har taget turen til Bjerringbro for at træne med Mikkel Hansen.
Ida Marie Weisdal fra Vejle og Emma Ovesen fra Aalborg har taget turen til Bjerringbro for at træne med Mikkel Hansen.
Foto: Nikolaj Madsen, TV MIDTVEST

At mobning ødelægger sammenholdet, det kan de to deltagere, Ida Marie Weisdal fra Vejle og Emma Ovesen fra Aalborg godt blive enige om. De har også oplevet mobning omkring håndboldbanen. 

- Det ødelægger ens træning, siger Emma.

- Ja og det ødelægger ens selvtillid. Det har det i hvert fald gjort for mig, siger Ida Marie.

Mikkel Hansens håndboldcamp mod mobning tager rundt i klubber i hele landet med fem gode til forældrene.
Mikkel Hansens håndboldcamp mod mobning tager rundt i klubber i hele landet med fem gode til forældrene.
Foto: Christian Fomsgaard, TV MIDTVEST

Så i dag tager de både Mikkels Hansens tips på og uden for banen til sig.

- Jeg synes, det er vildt fedt, at han gør det, siger Emma, og Ida Marie er enig:

- Jeg synes, det er godt gået og sejt, at der nogle, der gider at gå imod det, for det er jo ikke i orden.

Mikkel Hansen håber, at dagens træning har givet de unge lidt at tænke over udover deres spil på banen.

- Jeg håber, at de får en god dag med god træning, og nogle øvelser de kan bruge hjemme i klubben. Men også at de får en større forståelse for, hvor fedt det er at være en del af et fællesskab og trives rigtig godt i et fællesskab, siger han. 

Søndag gentager Mikkel Hansen sin camp mod mobning for 75 nye unge i Taastrup uden for København. Begge camps var udsolgt på få dage.

 

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.