Michael sætter et telt op for at bygge et hus nedenunder

Det er nemmere, mindre tidskrævende og dermed billigere at være tømrer i tørvejr. Derfor kan et telt være en hjælp.

Michael Pedersen er tømrermester i Bjerringbro. Han er overbevist om, at et telt over byggepladsen har mange fordele.
Michael Pedersen er tømrermester i Bjerringbro. Han er overbevist om, at et telt over byggepladsen har mange fordele.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Marts måned 2019 har været den mest regnfulde marts siden 1978. Det våde vejr har været en udfordring på landets byggepladser, men en tømrermester fra Bjerringbro benytter sig af en fidus, der hjælper med at stå imod det våde forårsvejr.

Flere andre steder i landet har det længe været kendt at benytte sig af et telt over byggepladsen, men nu har den metode også fundet vej til Midt- og Vestjylland.

- Vi sætter et telt op for at bygge et hus nedenunder. Det er sådan lidt mærkeligt at gøre, men vi mener, at vi får et bedre byggeri ud af det. Derudover får vi et godt arbejdsmiljø til vores folk, så de ikke skal gå ude i regnvejret, fortæller Michael Pedersen, der er tømrermester hos Michaels Tømrer og Snedkerfirma i Bjerringbro.

- Det er da bare en tand sjovere at arbejde i tørvejr. Alle materialerne er tørre, og ens værktøj er tørt, så det er bare fedt, fortæller Jens Peter Kjeldsen, der er tømrer hos Michaels Tømrer og Snedkerfirma.

Tømrermesteren har netop opsat et telt på en byggeplads i Viborg. Teltet måler 21 gange 21 meter, og det strækker sig dermed over et område på 441 kvadratmeter.

Ifølge tømrermesteren tager det lige knap en dag at sætte teltet op, men han vil ikke oplyse, hvad det har af økonomiske omkostninger. Han håber dog på, at det ender med at blive en overskudsforretning.

- Det er ikke sikkert, det kan svare sig på det første hus eller det næste, men vi håber på i fremtiden, at det kan tjene sig ind, fortæller Michael Pedersen.

1:46
Kom med på byggepladsen sammen med Michaels Tømrer og Snedkerfirma.

En win-win situation

Hos den regionale brancheorganisation glæder man sig over, at metoden nu er kommet til Midt- og Vestjylland.

- Han har lavet en win-win situation. I sådan en marts måned, der har været så våd, kan man jo fortsætte med at arbejde fremfor at skulle søge ly eller have regntøj på. Det gør det bare mere besværligt, fortæller Niels Hansen, der formand hos Dansk Byggeri i Midt- og Vestjylland.

Selvom metoden allerede er udbredt i den østlige del af Danmark, så tror brancheorganisationen på, at det fortsat vil sprede sig.

- Det er noget, vi formentlig vil se mere af, men det er klart, at der ligger noget økonomi i det både for bygmesteren og for kunden, fortæller Niels Hansen.

2:36
 
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST