Mia Wagner får det bedste ud af karantæne: Har lavet både Facebookgruppe og podcast

Freeway-direktøren er i karantæne i et sommerhus sammen med koncernens driftsdirektør. Men de to kvinder ligger ikke på den lade side.

Siden weekenden har direktør for den Viborg-baserede Freeway-koncern, 41-årige Mia Wagner, sammen med koncernens driftsdirektør, Anne Stampe Olesen, været i corona-karantæne i et sommerhus ved Limfjorden.

Ingen af dem er syge, men i sidste uge var de begge til møde med en, der efterfølgende blev testet positiv for smitten. Derfor er de blevet sendt i karantæne i 14 dage – og den tid har de to idérige kvinder besluttet sig for at få det bedste ud af.

Derfor har de blandt andet lavet en gruppe på Facebook for alle dem, der er i karantæne.

- Vi ved jo, at der er flere, der sidder i samme situation som os og er karantæneramte. Fra start har det været vigtigt, at vi indstillede os på en tilværelse, vi kunne holde ud i længden med de bedste rammer, fortæller Mia Wagner, da TV MIDTVEST fanger hende på telefonen.

- For især Anne har det været vigtigt at holde sig i bevægelse. Derfor lavede vi den her gruppe oprindeligt med tanke på, at der skulle være morgengymnastik hver morgen klokken 9.

Alt og alle er velkomne i gruppen

Den plan holdt så kun, indtil de to Freeway-direktører fik sat så mange andre ting i gang, at de ikke havde tid til at gennemføre gymnastikken onsdag formiddag. Men gruppen er nu også beregnet til andet end bevægelse.

- Det handler egentlig alt sammen om at give corona-ramte danskere en god hverdag. Og man må dele alt – stort som småt. Det handler om, at vi mærker, at vi er flere i samme båd. Udfordringen er jo, at det – som vi siger på jysk – nogle gange bare er træls. At man savner sin familie eksempelvis. Og den slags skal der også være plads til derinde, fortæller Mia Wagner.

Lige nu er der knap 70 medlemmer i gruppen. På landsplan er over 1200 danskere lige nu i karantæne – og de er alle sammen velkommen i gruppen ”Karantæneramte danskere 2020", lyder det.

- En klar opfordring fra Anne og Mia i corona-sommerhuset: Kom ind og vær med!  

Podcast fra sommerhuset

Udover Facebook-gruppen er Mia Wagner og Anne Stampe Olesen også sprunget ud som podcastere.

- Det handler om løst og fast. Vi er to direktører på Freeway-koncernen, der sidder sammen. Så vi snakker eksempelvis både om, hvordan det egentlig er at smide bh’en og hvordan vi ruster os selv og Freeway til corona, forklarer Mia Wagner.

Hver dag optager og udgiver de et nyt afsnit af podcasten. Den kan findes i diverse podcast-apps under titlen ”Vinderfabrikken”, men kan også høres på Radio4.

- I dag kommer det til at handle om karrierekvinder samt hunde og mænd. Det handler også om, hvordan man løfter hinanden, det handler om sure kvinder og mansplaining, siger Mia Wagner.

Se TV MIDTVEST's indslag fra weekenden, hvor Freeway-direktøren selv giver en update fra sommerhuset.

Mia Wagner fortæller i øvrigt, at både Anne Stampe Olesen og hende selv, trods alt, har det godt og fortsat er uden symptomer.

- Vi har det godt. Vi er gode sammen.

Det sværeste er savnet til familien.

- Lige om morgenen når man vågner, og om aftenen når man går i seng - når man checker ind hos sig selv - så bliver man lidt tung om hjertet.

Dagens afsnit af Mia og Annes podcast bliver optaget klokken 20.30 og forventes online omkring klokken 23.

I dag er Mia Wagner succesfuld direktør i Freeway. Men for få år siden stod hendes verden stille, da hun blev ramt af stress. Her kan du se et portræt af Mia Wagner.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.