Mia Lyhne og Martin Buch optager film i Viborg

For tredje gang på bare fem år bliver der optaget julefilm i Viborg. Byen vil nemlig være kendt som juleby.

60 tons salt er kørt ind i en tidligere lagerhal for Vestas i Viborg.

Hallen er nemlig blevet forvandlet til et kæmpe snelandskab, hvor julemanden og hans familie går rundt og leder efter en forsvunden krystal.

I seks uger har filmselskabet Deluca Film været i gang med at lave optagelser til en ny julefilm rundt omkring i Viborg.

 
 
Foto: Svend Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Filmen hedder 'Julemandens Datter 2' og har blandt andet Martin Buch i rollen som julemanden og Mia Lyhne i rollen som julemandens kone.

- Det er dejligt at være i Viborg. Jeg er specielt glad for naturen omkring Viborg. Det kan jeg også huske fra første gang, jeg var her. Jeg var sådan helt forundret over, at der var så mange smukke natursteder. Det anede jeg ikke, fortæller Mia Lyhne.

 
 
Foto: Svend Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Vil være kendt som juleby

Det er tredje gang på bare fem år, at der bliver optaget julefilm i Viborg.

I 2015 spillede Lars Hjortshøj hovedrollen i filmen 'Emma og Julemanden', mens Martin Buch og Mia Lyhne også var i Viborg i 2017 for at optage den første film i serien om 'Julemandens Datter'.

Viborg Kommune har i løbet af de fem år støttet filmoptagelserne med næsten 5,5 millioner kroner i alt. Kommunen går nemlig benhårdt efter, at Viborg bliver kendt som hele Danmarks juleby.

- Vi har en lang række andre tiltag med julemarked og ting, der falder fint i tråd med jul. Vi har nissebosætter-strategi, og alle mulige andre sjove og finurlige ting. Og så synes vi, at det passer fantastisk godt med, at julefilm bliver optaget i Viborg, siger Ulrik Wilbek, der er borgmester i Viborg Kommune.

 
 
Foto: Svend Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

'Julemandens Datter 2' får premiere i biograferne til november næste år.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Kultur.