MF'er om rektors opsigelse: Han skal nok ikke søge ud i det private erhvervsliv

Folketingsmedlem Thomas Danielsen undrer sig over, at rektor på Viborg Gymnasium og HF trækker sig som følge af besparelser.

Tirsdag meddelte rektor på Viborg Gymnasium og HF, Mads Bendix Fjendsbo, at han fratræder sin stilling på grund af besparelser på uddannelsesområdet.  

Men det undrer Thomas Danielsen, som er folketingsmedlem for Venstre.

- Jeg er selvfølgelig noget forbløffet over, at man vælger at smække med døren på grund af en to-procents omprioritering. Det kan man som ledelse sagtens klare, siger han i en live-gennemstilling på TV Midtvest.

- Nu skal jeg ikke kunne rådgive om hans karrieremuligheder - slet ikke i det private erhvervsliv - men der vil man nok trække lidt på smilebåndet, hvis man blev bedt om at omprioritere for to procent. Så det kan godt være, han skal søge andre veje end ledelsesposter, fortsætter han. 

Til og med 2021 skal gymnasierne spare to procent om året. Selvom det kan være en udfordring mener Thomas Danielsen, at det sagtens kan lade sig gøre. Men det er rektor Mads Bendix Fjendsbo ikke enig i.

- Jeg forsøger at administrere noget, der tenderer til at blive uadministrerbart, siger han.

- Jeg trækker mig, fordi jeg ikke længere kan stå inde for de vilkår, der er omkring det at drive et gymnasium, siger han.

Vi besøgte rektor på Viborg Gymnasium og HF tirsdag. Du kan se hele indslaget her:

Viborg Gymnasium & HF's nuværende rektor Mads Bendix Fjendsbo har i dag meddelt skolens bestyrelse, at han træder tilbage som følge af de økonomiske besparelser på uddannelsesområdet