Merlin-helikoptere holdes på jorden på grund af fejl

Al flyvning med Merlin-helikoptere, som ikke gælder redning af liv, indstilles på grund af en uforklarlig fejl på nødlandet helikopter af samme type.

Onsdag aften måtte en af Helicopter Wing Karups Merlin-helikoptere nødlande i øvelsesterrænnet ved Finderup.

- Mandskabet om bord kunne rent fysisk mærke, at der var noget galt med helikopteren, og der var også elektroniske indikatorer på, at helikopteren havde en defekt, fortæller oberst og chef for Helicopter Wing Karup Steen Ulrich.

Derfor valgte man, som man plejer i den slags situationer, at lande helikopteren hurtigst muligt.

- Vi regnede med, at vi hurtigt kunne finde ud af, hvad der var galt og så flyve videre, fortæller obersten til TV MIDTVEST. 

Men sådan gik det ikke.

- Vi har fundet frem til, at det er noget med koblingen, men vi ved ikke, hvad der er galt og hvorfor, fortæller Steen Ulrich.

Derfor står helikopteren stadig ude i øvelsesterrænnet, hvor den er ved at blive skilt ad, så eksperter kan finde fejlen.

- Vi har tilkaldt ingeniører, og vi er i direkte kontakt med fabrikken for at finde fejlen, fortæller chefen for Helicopter Wing Karup.

Al flyvning med Flyvevåbnets 14 stykker EH101 Merlin er for en sikkerheds skyld indstillet, indtil der er skabt klarhed over fejlen.

- De kommer i øjeblikket kun op at flyve, hvis der er tale om liv eller død, slutter Steen Ulrich.

Merlin-helikopterne bruges til transport og redning.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.