Mercantec åbner e-sportlinje til januar

Handelsskolen Mercantec i Viborg åbner e-sportlinje.

E-sport er blandt de hurtigst voksende sportsgrene på verdensplan. Det har uddannelsesinstitutionerne for længst opdaget. Mercantec i Viborg er den seneste, der nu melder sig på banen med en e-sportlinje, det skriver Viborg Stifts Folkeblad. 

- Det kræver både disciplin, markedsføringsindblik, teamwork og strategi at markere sig som dygtig e-sportsudøver. De færdigheder kan unge bruge rigtig mange steder på arbejdsmarkedet i dag, siger Kirsten Holmgaard, direktør på Mercantec til avisen. 

Stor efterspørgsel

E-sport er kommet for at blive. I følge analyseinstituttet Nielsen spiller hver tredje europæer mellem 16 og 49 år computerspil regelmæssigt. Det deltager antal er der langt op til for de etablerede sportsgrene. 

Tidligere på året oprettede Vestjysk Gymnasium i Tarm en ny HF-linje for e-sport udøvere. Ligesom der i Skjern er lavet et nyt e-sport center, som svarer til en egentlig klub eller foreningen i de etablere sportsgrene. Her kan e-sportsudøvere mødes og danne foreninger for at tage sporten ud af drenge- og pigeværelserne og ind i foreningernes fællesskab. 

Vestjysk Gymnasium i Tarm opretter E-sportslinje for HF-elever

På Mercantec skal e-sportlinjen giver unge, der gerne vil blive dygtigere til e-sport mulighed for at kombinere interessen med en uddannelse. I kombination fag som informationsteknologi, afsætning og erhvervsøkonomi.

E-sport-linjen åbner allerede til januar. 

Som én af de første ungdomsuddannelser i vestjylland, lancerer Vestjysk Gymnasium Tarm en E-sportslinje.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Uddannelse.