Matti blev færdiguddannet og far på under tre timer: - Det var lidt vildt, da jeg stod der

Det var nogle vilde timer for Matti Henningsen fra Viborg, da han blev far og administrationsøkonom inden for kun tre timer.

Fredag den 18. juni 2021 er en dag, som Matti Henningsen fra Viborg sent vil glemme. På 2,5 time blev han både far for tredje gang og færdiguddannet administrationsøkonom.

- Min kæreste var gået otte dage over termin. Først havde jeg sagt, at hun ikke måtte føde midt i en landskamp. Men så begyndte vi at joke med, at det blev, når jeg skulle til eksamen, siger den nybagte far til tre.

Og den vittighed endte med at blive virkelighed.

quoteDa vi kom ind på sygehuset, og jordemoderen kiggede på min kæreste, sagde hun: ”Du kan godt nå den eksamen,.

Matti Henningsen, nyuddannet administrationsøkonom, Viborg

Jordemoderens spådom holdt stik

Om morgenen var der ellers ingen tegn på, at det yngste medlem af familien ville komme til verden den dag. Men efter Matti Henningsen og hans kæreste Maja Lindum havde afleveret deres to ældste børn i børnehaven, begyndte den vordende mor at få det skidt.

- Min første tanke var, at det er der ikke noget at gøre ved. Det ville være ærgerligt, hvis jeg skulle udskyde min eksamen, men sådan var det. Men da vi så kom ind på sygehuset, og jordemoderen kiggede på min kæreste, så sagde hun: ”Du kan godt nå den eksamen,” fortæller Matti Henningsen.

Jordemoderen fik ret, for klokken 12:25 kom en lille ny dreng til verden, og klokken 14:10 stod den nybagte far klar i eksamenslokalet på Erhvervsakademi Dania i Viborg.

- Jeg havde ikke nået at skifte tøj. Det var lidt vildt, da jeg stod der. Jeg kørte på adrenalinen. Det var jo ret vigtigt, at jeg bestod, ellers ville jeg være nødt til at skrive en ny opgave.

Efter 45 minutter kunne Matti Henningsen sætte flueben ved både barn nummer tre og titlen som administrationsøkonom.

quoteJeg fik en sund og rask søn, og jeg fik min eksamen.

Matti Henningsen, nyuddannet administrationsøkonom, Viborg

- Det hele gik op i en højere enhed

Det var hele tiden en mulighed, at Matti Henningsen kunne have valgt at melde fra og gå til reeksamen i august i stedet, men det var vigtigere for ham at blive færdig end at levere en fejlfri præstation.

- Jeg havde håbet, at det ville gå lidt bedre, men nu kan jeg holde sommerferie og søge job. Jo mere det kommer på afstand, jo gladere bliver jeg for, at jeg fik det hele overstået. Jeg fik en sund og rask søn, og jeg fik min eksamen. Det er prikken over i’et, at det hele gik op i en højere enhed, siger viborgenseren.

Nu kan han se frem til at give sin kæreste lidt igen, efter hun selv tog sig af deres nyfødte søn, mens han var til eksamen. I morgen tirsdag skal hun nemlig også til eksamen efter første år på samme uddannelse.