Massiv fremgang i Konservative: Nu afslører Pape hemmeligheden bag

Konservative oplever i øjeblikket gode meningsmålinger på stribe. Partiets formand mener, at glæde og positivisme er en del af årsagen til succesen.

- Det er de gladeste, der vinder, fastslår Søren Pape Poulsen.

Den konservative partiformand forklarer, at han og de 11 øvrige medlemmer af folketingsgruppen arbejder bevidst med ikke at virke sure. 

quoteDet må ikke bare blive en gold opposition.

Søren Pape Poulsen, formand, Kons

En positiv tilgang til det politiske arbejde er det, vælgerne kan lide, lyder vurderingen. Og er medvirkende til, at Det Konservative Folkeparti i øjeblikket har medvind.

- Der er forskellige måder at være politiker på. Der er politikere, som mener, at hver gang de ser en ting, så skal de angribe den og være negative, konstaterer Søren Pape Poulsen.

- Jeg er i den grad rundet af det kommunalpolitiske. Det, der kendetegner det, er, at vi søger aftaler og løsninger. Det må ikke bare blive en gold opposition. Det, tror jeg faktisk, betyder noget; at folk fornemmer, at man faktisk sidder i Folketinget, fordi man vil nå noget, forklarer den konservative partileder fra Viborg.

Populariteten er mere end fordoblet

Meningsmålinger har i månedsvis villet Det Konservative Folkeparti det godt. Den 10. februar udkom YouGov med den foreløbig bedste måling. Den konkluderer, at 15 procent af vælgerne ville sætte kryds ved liste C, hvis der var valg nu. Det er mere end en fordobling i forhold til valget i sommeren 2019. Her fik Konservative 12 mandater - partiet står i følge YouGov nu til 27.

Søren Pape Poulsen er gæst i en ny udgave af det politiske magasin Krydsfelt på TV MIDTVEST. Her tager partiformanden seerne med ind det konservative maskinrum og sætter ord på, hvorfor partiet netop nu har succes.

- Det med at mene noget om alting gør, at vælgerne ikke aner, hvad man står for til sidst. Og derfor har vi sagt, at nu skal vi have en kurs. Vi lægger den fast. Der er færre politiske områder, vi siger noget om. Til gengæld gør vi det hele tiden, fortæller Søren Pape Poulsen.

Den nye Schlüter?

Med viborgenseren for bordenden har Det Konservative Folkeparti været på en rejse. Søren Pape Poulsen blev formand i 2014. Han havde været borgmester i sin hjemby, men havde ingen landspolitisk erfaring overhovedet. Ved folketingsvalget i 2015 fik partiet 3,4 procent af stemmerne og bare seks mandater.

quoteJeg er stolt af, når folk nævner det. Men jeg er ikke nogen Poul Schlüter.

Søren Pape Poulsen, formand, Kons

I dag taler kommentatorer om, at Konservative er vendt tilbage fra dødsriget. Nogen sammenligner Søren Pape Poulsen med Poul Schlüter. En tidligere konservativ partiformand og mangeårig minister, Per Stig Møller, har udtalt til dagbladet B.T., at Pape har nogle af de samme kvaliteter, som Schlüter havde: Evnen til at finde løsninger.

Søren Pape Poulsen selv bryder sig ikke at blive sammenlignet med Poul Schlüter, som var konservativ statsminister fra 1981 til 1992.

- Altså Poul Schlüter var der kun én af. Det, han fik skabt i slutningen af 70'erne og op gennem 80'erne, var noget helt unikt og helt fantastisk, siger Pape Poulsen.

Søren Pape Poulsen

Er der en form for ærefrygt i det at blive sammenlignet med Schlüter? Er det en sammenligning, man kan blive bange for?

- Det tror jeg, det er. Og du vil i hvert fald aldrig høre mig sige det. Det kan jeg garantere dig for, fastslår Søren Pape Poulsen.

- Jeg er stolt af, når folk nævner det. Men jeg er ikke nogen Poul Schlüter. Jeg er Søren Pape og må arbejde så godt, jeg kan.