Maria Nielsen vil have en fartmåler tilbage i byen

Beboerne i Sjørring er trætte af, at der bliver kørt alt for hurtigt på landevejen.

Maria Nielsen fra Sjørring har ét brændende ønske: Hun vil have en digital fartmåler tilbage på Hobro Landevej.

- Jeg ville ønske, den kunne blive stående her for altid, lige som de har i andre byer, siger Maria Nielsen. 

quoteDet er måske én ud af hundrede, der overholder hastighedsgrænsen på 60.

Maria Nielsen

I november fortalte TV MIDTVEST historien om Maria Nielsens 81-årige nabo, som blev ramt af en bil og hårdt kvæstet. Det er tredje gang, at hun oplever en ulykke på vejen. Første gang blev hendes søns lastbil påkørt, da han skulle dreje ind til huset, og anden gang blev hendes hest ramt af et sidespejl fra en varevogn.

Efter at Maria Nielsen gik ind i sagen om Hobro Landevej, fik hun Viborg Kommune til at sætte et digitalt fartmålingsskilt op ved vejen, men skiltet blev ikke stående længe, fortæller hun.

- Det stod på en trailer, og jeg tror kun, det stod der et par måneder. Så blev det fjernet igen. Så situationen blev ikke taget særlig alvorligt, siger Maria Nielsen.

Kommunen: Intet permanent skilt

I perioden 12. oktober 2017 til 22. januar 2018 har politiets fotovogn blitzet 412 biler på landevejsstrækningen ved Sjørring. Det er også Maria Nielsens oplevelse, at langt de fleste bilister kører for stærkt gennem den lille by. Nu prøver hun igen at råbe politikerne op for at få fartmåleren tilbage - denne gang permanent.

- Det er måske én ud af hundrede, der overholder hastighedsgrænsen på 60, siger Maria Nielsen.

Viborg Kommune har dog ikke planer om at sætte et permanent skilt op foreløbig. Kommunens politik er nemlig, at de digitale skilte bliver flyttet til steder, hvor der er brug for dem.

- Skiltet kan sagtens ske at komme tilbage igen, men det bliver ikke permanent. Vi har erfaret, at en permanent opstilling fører til en tilvænning, som giver en mindre effekt, siger Johannes Vesterby, der er formand for teknisk udvalg i Viborg Kommune.

Det er ikke svar nok for Maria Nielsen.

- Jeg kan ikke bruge sådan en udmelding til noget. En mand blev kørt ned her og hårdt kvæstet, og han er stadig ikke kommet hjem fra sygehuset. Så kommunens besked kan jeg ikke bruge til noget som helst, siger hun.

Beboerne i Sjørring vil have en permanent digital fartmåler på den landevejsstrækning, der går gennem byen.