Mange udrykninger til Blåkærsgård

Blåkærsgård har haft besøg af politiet hver tredje dag i februar og marts i år. Nu vil lokalpolitikker have sikret personalets sikkerhed.

Politiet er flittige gæster på det socialpsykiatiske bosted Blåkærgård ved Viborg. Det viser en opgørelse fra Midt- og Vestjyllands Politi, som TV MIDTVEST har fået aktindsigt i.

I 2014 blev politiet kaldt ud til Blåkærgår 33 gange, mens det skete 31 gange i 2015. Men i løbet af de første tre måneder af i år, har der været blå blink på Blåkærgård hele 25 gange. I februar og marts var der en politipatrulje på bostedet mere end hver tredje dag.

- Det er en del af vores sikkerhedspolitik, at når vi har situationer, som er voldsomme eller farlige, så tilkalder vi politiet. Vi kan ikke tilbageholde nogle eller udøve tvang over for dem, så derfor tilkalder vi politiet.  Vi skal huske på, at vi har at gøre med personer med svære psykiske sygdomme, så ind i mellem vil der være sådanne situationer, siger Heinz Jacob, områdeleder, Region Midtjylland

Personalets sikkerhed skal sikres
Den kraftige stigning i år hænger især sammen med én bestemt beboer på det regionale bosted for psykisk syge. I sådan en situation vil det ofte være bedre at hyre et vagtselskab, mener Anne V. Kristensen, næstformand, Venstre, Region Midtjylland.

- For det første belaster det ikke politiets ressourcer, og for det andet skal de ikke vente på politiet, for så er der en vagt, som kan skride ind. Det belaster regionens budget, men det er en pris, vi må betale, så vi kan bevare personalets sikkerhed, Anne V. Kristensen.

Arbejdstilsynet har for nylig opdaget klare brud på sikkerhedsreglerne på Blåkærgård, hvor en socialpædagog for fire år siden blev dræbt af en beboer. Tilsynsrapporten viser, at medarbejderne også i dag bliver truet af beboere. I årets første halvanden måned blev der registreret ni tilfælde af vold,trusler eller chikane.

Flere af de psykisk syge beboere afsoner en behandlingsdom. Mange har problemer med mis brug og voldelig adfærd.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.