Mange herreløse katte i Viborg: Sådan klapper fælden

Viborg indgår aftale med Kattens Værn om at indfange herreløse katte.

Herreløse katte har længe været et problem i Viborg Kommune. Flere borgere har kæmpet for, at kommunen skulle lave en aftale med Kattens Værn. 

- Der er nogle borgere, som virkelig har gjort et virkelig stort stykke arbejde for at gøre opmærksom på, at der er nogle herreløse katte. Især inde i Viborg midtby. Det har resulteret i, at vi nu er der, hvor vi på klima- og miljøudvalgets dagsorden har en sag, hvor vi skal godkende en aftale med Kattens Værn, siger Stine Damborg Hust, der er formand for klima- og miljøudvalget i Viborg Kommune. 

Louise Christensen fra Kattens Værn bruger kattemad i fælder til at fange de herreløse katte. 
Louise Christensen fra Kattens Værn bruger kattemad i fælder til at fange de herreløse katte. 
Foto: Rasmus Jensen, TV MIDTVEST

Viborg Kommune sætter i resten af 2018 75.000 kroner af til samarbejdet med Kattens Værn. En af dem der kan blive sat på sagen er katteinspektør Louise Christensen. 

- Jo flere katten vi kan nå, og flere katte, vi kan hjælpe jo bedre, siger Louise Christensen fra Kattens Værn, Midt- og Østjylland. 

Det betyder at borgere i Viborg fra og med 1. marts kan få hjælp til at få indfanget de herreløse katte. Når kattene er indfanget, bliver de enten steriliseret eller kastreret og kommer på internat og bliver solgt. Er kattene syge eller i dårlig forfatning, bliver de aflivet.

Har man mange katte på f.eks. en landejendom eller en gård, hvor kattene gerne må være og holde bestanden af mus nede, men er ikke interesseret i, at de skal formere sig, kan katteinspektøren også neutralisere kattene og sætte dem fri igen, forklarer Louise Christensen. 

To på en gang: Sådan fanger Louise Christensen herrelæse katte. I dag var hun på arbejde på en landejendom i Faurskov Kommune, hvor i alt seks herreløse katte gik i fælden.

 

 

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Natur.