Mand sigtet for at gemme salonriffel og stoffer hos ekskonen

En 40-årig mand fra Bjerringbro er blevet varetægtsfængslet i fire uger efter et grundlovsforhør tirsdag.

Der er forskellige opfattelser af, hvad der egentlig skete i en sag mellem et tidligere ægtepar fra Bjerringbro.

En 40-årig mand er sigtet for at have været i besiddelse af en skarpladt salonriffel og 18 gram amfetamin. Begge dele skulle han have placeret i et skur hos sin ekskone, og bagefter har han anmeldt hende til politiet for at være i besiddelse af tingene.

I et grundlovsforhør ved Retten i Viborg tirsdag erkendte manden, at han står bag anmeldelsen, men han mener ikke, det er ham, der har lagt tingene i skuret. Ekskonen fra Tange er dog af en anden opfattelse.

- Tingene er fundet, så hvordan de er kommet derhen, må efterforskningen finde ud af. Men det er selvfølgelig pudsigt, at han gør sig den ulejlighed at melde det, siger senioranklager Søren Kløvborg fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Riflen og stofferne blev fundet af politiet mandag formiddag. Efter grundlovsforhøret tirsdag er manden blevet varetægtsfængslet i indtil videre fire uger, mens politiet fortsætter efterforskningen.

- Samlet set er der fire sigtelser for tre forskellige typer kriminalitet: Der er besiddelse af et skarpladt våben, hvilket medfører skærpende omstændigheder, der er besiddelse af narkotika og til sidst falsk anmeldelse, forklarer Søren Kløvborg.