To mænd får fængselsdom for brand i pizzeria

Et pizzeria i det centrale Viborg brød i august i brand. Nu er to syriske mænd idømt et år og tre måneders fængsel.

To syriske mænd er i dag onsdag blevet idømt et år og tre måneders fængsel for at sætte ild på et pizzeria i Viborg tilbage i august.

Det er to brødre på henholdsvis 31 og 21 år, hvoraf den 31-årige stod som ejer af det pågældende pizzeria.

- Begge har erkendt, at det var dem, der satte ild til stedet. Deres forklaring var, at de var blevet truet til at betale nogen penge, fortæller Jakob Kjær Ratz, der er anklagerfuldmægtig hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Klokken 3:00 natten til den 19. august i år måtte brandvæsenet rykke ud til en brand i pizzeriaet Stjernepizza & Grill på Randersvej 66 i det centrale Viborg.

Politiet fandt efterfølgende ud af, at branden var påsat, og den 11. september blev to mænd så anholdt og sigtet for brandstiftelse.

Dengang blev de to mænd varetægtsfængslet af hensyn til efterforskningen, og nu har Retten i Viborg besluttet at dømme de to mænd efter Straffelovens paragraf 181 stk. 2.

Det er den bestemmelse i loven, der dækker over at besvige en brandforsikring med vilje.

Straffeloven § 181

- Retten lagde vægt på, at pizzeriet havde haft en forsikring, som havde været stoppet i hele foråret, men som så var genoptaget kort tid før branden, oplyser Jakob Kjær Ratz.

De to mænd er begge fra Syrien men har familie i Danmark. Anklagemyndighedens påstand var, at begge skulle udvises af Danmark.

Den påstand valgte retten dog ikke at følge.

- Retten lagde vægt på, at den 31-årige har to børn, og de to mænd fik derfor en advarsel, oplyser Jakob Kjær Ratz.

De to mænd blev fængslet efter domsafsigelsen.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.