Madsens Hotel i Bjerringbro åbner dørene for sidste gang

Snart er det endegyldigt slut med Whiskey Sour til to kroner på Madsens Hotel i Bjerringbro. Når ugen er omme skal det legendariske hotel bygges om til boliger.

I disse dage åbner Madsens Hotel i Bjerringbro fra 1898 for en sidste gang nogensinde dørene for gæster. Hotellet har ellers været lukket ned de sidste par år, fordi økonomien ikke har kunne hænge sammen.

Resten af ugen bliver Madsens Hotel genåbnet af frivillige, inden det endegyldigt er slut og hotellet skal bygges om til boliger.

- Selvfølgelig er det da ærgerligt, at det ikke kan køre rundt mere, siger den tidligere tjener  på hotellet gennem seks år Karsten Franck.

Onsdag aften er han tilbage i tjenertøjet for at servere for de gæster, der har købt billet til et udsolgt afskedsarrangement med suppe, steg og budding. 

Madsens Hotel er Bjerringbros ”Restaurant Postgården”, hvor generationer har holdt familiefester, gået til dans eller faldet i fadøllen i skænkestuen.

Gennem tiden har hotellet serviceret mange lokale - for eksempel med en Whiskey Sour fra drinkskortet til to kroner. Maden har heller aldrig fejlet noget, og i 1939 var menukortet sågar skrevet på noget så fint som fransk.

Når der skulle ansættes nyt personale, var det dog på dansk. I 1940'erne blev stillingerne slået op i Bjerringbro Avis - for eksempel, hvis en pige skulle have en plads på hotellet.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.