Luni Smil fra Viborg skal pryde fire millioner frimærker

Fem hverdagshelte, som har gjort noget særlig for andre, er blevet udvalgt som ansigter på nye frimærker. To af dem er fra Midt- og Vestjylland, herunder omsorgsklovnen Luni Smil fra Viborg.

Luni Smil - eller Lene Mortensen, som hun hedder, når hun ikke har næse på - spreder smil og latter hos både unge og gamle, og hun har formået at holde smiletallet højt selv på Teams, hvor hun er dukket op til skolernes undervisning.

Nu skal hun også sprede smil og glæde på en hel masse frimærker.

Hun og fire andre danskere har udmærket sig på en særlig måde, som fortjener en plads på et frimærke.

PostNord og Falck står bag afstemningen, hvor hverdagshelte er blevet nomineret til at skulle portrætteres på frimærker. Fire midt- og vestjyder var med i opløbet.

Og nu er de fem personer, som skal pryde mærkerne, valgt. Det skriver PostNord i en pressemeddelelse.

Udover Luni Smil fra Viborg, så er den udvalgte fra Region Nordjylland også fra området. Det er nemlig Villy Rønn fra Thisted.

- Det er et specielt år med corona, vi har været igennem, hvor nogen har gjort en forskel. Det fik os til at tænke på, om vi ikke skulle bruge frimærker til at fejre dem, der gør en forskel i hverdagen. Som stiller frivilligt op og altid er der, når man har brug for dem, siger Martin Pingel, designchef i PostNord.

Sådan har billedet af Luni Smil set ud i konkurrencen.
Sådan har billedet af Luni Smil set ud i konkurrencen.
Foto: Post Nord / Privatfotos

Har gjort en forskel

Det er første gang, at personer uden for kongehuset, kultur- eller forskerverden bliver portrætteret på de små portobilletter.

Over 12.000 personer har i første omgang stemt på en af fem udvalgte i hver region.

Blandt de to kandidater fra hver region, som har fået flest stemmer, har en jury bestående af blandt andre fodboldspiller Nadia Nadim og radiovært Mads Steffensen valgt en fra hver region, der har vundet frimærkeæren.

- Det er nogen, der har gjort en forskel for os andre, som er blevet valgt. Som enten har været vedholdende og har gjort en løbende indsats for at forbedre tilværelsen for deres medmennesker, eller som har reddet nogen i nød, siger Martin Pingel.

De fem udvalgte hverdagshelte bliver billedeliggjort af Politikens tegner Thomas Thorhauge, og frimærkerne bliver udgivet i et oplag på fire millioner den 16. september.

I alt bliver der i dag trykt op til 20 millioner frimærker årligt.

Omsorgsklovnen Luni Smil

Villy Rønn

Sådan har billedet af Villy Rønn set ud i konkurrencen.
Sådan har billedet af Villy Rønn set ud i konkurrencen.
Foto: PostNord Danmark
Selv i en tid med corona har Luni Smil fra Viborg holdt humøret oppe og bragt smil og latter frem hos både unge og gamle.
Selv i en tid med corona har Luni Smil fra Viborg holdt humøret oppe og bragt smil og latter frem hos både unge og gamle.
Foto: Jan Ebbesen, TV MIDTVEST