Lokal krolfklub må ikke spille nær plejehjem: - Nu må det simpelthen snart høre op

Viborg Kommune har fortsat lukket alle fritidsaktiviteter ved plejecentre ned i kommunen på grund af corona.

I Karup plejede de lokale krolfspillere at spille krolf på græsplænen ved det nærliggende plejehjem.

Corona-pandemien ramte Danmark i marts, og det betød, at plejehjemmet også måtte lukke ned for at beskytte beboerne. De passionerede krolfspillere måtte derfor også sætte deres spil på pause ved den nærliggende græsplæne.

Men selvom genåbningen af Danmark har fået Plejecenter Åbrinken til så småt at åbne op igen, så gælder samme regler stadig for Karup/Kølvrå Seniorkrolf Klub.

- Nu må det simpelthen snart høre op. Jeg synes ikke, at COVID-19 kan bruges som en begrundelse for, at vi ikke må spille på græsplænen mere. Nu er der gået så lang tid, siger Leif Bæk, formand for Karup/Kølvrå Seniorkrolf Klub.

Plejehjemsbeboere må godt få besøg

Seniorklubbens klubhus ligger på den modsatte side af plejehjemmet. Græsplænen har derfor altid været de ældre krolfspilleres faste hjemmebane.

- Hvordan skal vi kunne smitte nogen inde på plejehjemmet? Det er da ufatteligt, at man ikke lader den sunde fornuft træde i kraft her. Men det gør den åbenbart ikke, siger Leif Bæk.

Ifølge Leif Bæk er plejehjemmets beboere begyndt at få besøg af pårørende, og de kan også få lov til at gå ned for at handle i det lokale supermarked. Alligevel holder Viborg Kommune fast i, at Karup/Kølvrå Seniorkrolf Klub skal holde sig fra at spille i området.

- Det er så sjældent, at der er nogen af dem (beboerne red.), der er udenfor. Vi kommer jo ikke ind på deres terrasse. Vi spiller ude på græsset, så det er fuldstændig uforståeligt, siger Grethe Andersen, der er pensionist og medlem af Karup/Kølvrå Seniorkrolf Klub.

Viborg Kommune afventer situation 

Viborg Kommune har lukket alle fritidsaktiviteter på plejecentre og deres matrikler ned i hele kommunen på nurværende tidspunkt på grund af corona. 

Henrik Ravn, der er afdelingsleder i Visitation, Sundhed og Omsorg i Viborg Kommune, forstår godt, at det kan opleves som en gene for Karup/Kølvrå Seniorkrolf Klub, at de ikke kan afvikle de vante aktiviteter:

- Vi har været i løbende dialog med de frivillige, og her har vi også givet udtryk for de her prioriteringer omkring en kontrolleret genåbning. Vi ser jo alle sammen frem til at kunne afvikle de aktiviteter, som vi har været vant til, siger Henrik Ravn.

Viborg Kommune har ikke planer om at afvikle restriktionerne mod fritidsaktiviteter på plejehjemmene inden for den nærmeste fremtid.

- Vi kommer til at afvente udviklingen de kommende uger for at se, hvordan det kommer til at se ud, efter man har vurderet, hvordan besøgende på plejecentrene har haft indflydelse på smitten, siger Henrik Ravn.

Leif Bæk og resten af krolfspillerne må derfor væbne sig med tålmodighed endnu, indtil Danmark er på den anden side af corona-pandemien igen. De sætter dog deres lid til, at de snart kan spille krolf igen:

- Jeg håber, at der kommer til ske noget. For jeg tror ikke, at der er ret mange borgere i Viborg Kommune, der synes, at det er okay, at vi ikke må spille på de baner, siger Leif Bæk.

I begyndelsen af august vil Viborg Kommune på ny vurdere, om det er tid til at åbne op for krolf og øvrige aktiviteter. 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.