Lokal forening vil lave 25 kilometer lang vandrerute

Den smukke natur mellem Stoholm og Skelhøje skal fremover gøres til en turistattraktion.

En gruppe lokale personer har i et stykke tid arbejdet på at få lavet en 25 kilometer lang vandre- og cykelsti fra Stoholm til Skelhøje. Ruten kalder de ”Kalkkaminoen”, og her bliver det muligt for vandrefolk at gå gennem områdets smukke naturområder.

Blandt andet kan man gå forbi kalkgruberne i Mønsted og Daugbjerg, gennem Kongenshus Mindepark og over Grønhøj til Skelhøje Købmandsgård, hvor man så kan slutte sig til Hærvejen. Det skriver Fjends Folkeblad.

Lokale personer og turistvirksomheder har de seneste måneder arbejdet på højtryk, for at få ruten til at blive til virkelighed. Og de har nu lavet en forening, de kalder ”Kalkkaminoens Venner”.

- Vi har en række personer fra lokalområdet, som allerede på forhånd har givet tilsagn om at gå ind i bestyrelsen, men alle er velkomne til at deltage i generalforsamlingen og til at stille op til bestyrelsesvalget, siger Mogens Knudsen til Fjends Folkeblad.

Viborg Kommune har givet 50.000 kroner til at lave et forprojekt.
På tirsdag den 18. juni er der stiftende generalforsamling for gruppen ”Kalkkaminoens Venner”, og her håber gruppen, at de kommer et skridt nærmere på etablering af stien, blandt andet ved at søge om flere fondsmidler.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Kultur.