Løbehjulsstjerner samlet på Tjele Efterskole: - En kæmpestor ære at være med

​​​​​​​Det danske scootlandshold har weekenden igennem været på træningslejr på Tjele Efterskole, der har lagt faciliteter til de hæsblæsende stunts.

De seneste dage har været fuld af både fart og frygtløse tricks på løbehjul på Tjele Efterskole.

Her har en landsholdstræning samlet landets dygtigste i disciplinen scoot. Heriblandt den beviseligt bedste, den dobbelte danmarksmester, Hjalte Langebek Hansen, der har fået masser ud af at bruge sin weekend på det høje niveau.  

- Man kan presse sig meget mere, end man kan derhjemme. Selvfølgelig er der også nogle rigtig gode derhjemme, men her er der det nogen, man ikke ser så tit, og så kan man presse sig selv lidt mere.

- Det er en kæmpestor ære at være med på landsholdet og at kunne køre med alle de store riders i Danmark og bare hygge og have det sjovt, lyder det fra den 15-årige løbehjulsekvilibrist.

En lille sportsgren i stor vækst

Tjele er én af bare to efterskoler, der tilbyder scoot som linjefag. Indtil videre en lille sportsgren, men ikke desto mindre en sportsgren i stor vækst, fortæller landstræner, Bastian Mullins.

Derfor sætter han stor pris på at kunne arbejde videre med den voksende talentmasse.

- Det betyder så meget, at vi kan samles og få et godt fællesskab på de her efterskoler, som vi samarbejder med.

- Det gør bare en stor forskel, at vi kan komme og bruge de her faciliteter til at træne, lyder det fra Bastian Mullins.

Scootlandstræner, Bastian Mullins. 
Scootlandstræner, Bastian Mullins. 
Foto: Katrine Angel, TV MIDTVEST

- Den fedeste følelse der findes

Én ting af samlingen og fællesskabet. Noget andet er at lave og lande det perfekte trick på løbehjulet. Netop den fornemmelse er der ikke noget, der kan slå, fortæller Hjalte Langebek Hansen.

- Der er fart, man koncentrerer sig oppe i luften, og når man lander et trick, så er det den fedeste følelse, der findes.

Scootlandsholdet er det første af sin slags i verden, og der bliver blandt andet arbejdet på at få sportsgrenen med på OL-programmet.

Du kan se nogle af de bedste tricks i indslaget her.