Litausk tyvebande fældet af kvik nabo

I nat blev fem litauere anholdt med tyvekoster. To af dem takket være en kvik nabo.

Beboerne i en villa i Viborg var på ferie, så en litausk tyvebande troede i nat at de havde frit lejde. Men de havde glemt at tænke på naboerne.

Vågnede ved larmen

- Jeg vågnede ved 2-tiden i nat ved at det larmede udenfor. Og så stod jeg op for at se efter hvad det var, for jeg vidste at vores nabo er bortrejst, forklarer Claus Jacobsen fra Viborg, som er nabo til beboerne i den bortrejste villa.

Claus Jacobsen kunne se lysene fra lommelygter bag sin nabos gardiner og ringede til politiet. Med vagtchefen i røret gik han over til nabohuset, hvor han kort efter kunne notere både signalement på tyvene og nummerplade på deres bil, kort før de flygtede fra stedet.

Perfekt arbejde

- Det er simpelthen fuldstændig perfekt arbejde af en anmelder. Det kan ikke gøres bedre, roser vagtchef Knud Lauridsen.

En politipatrulje fandt kort efter bilen med de flygtende litauere. En flygtede mens de to andre er varetægtsfængslet. I bilen fandt politiet tyvekoster fra ialt tre indbrud

Tre andre litauere blev i nat anholdt i Skive med bilen fuld af tyvekoster og værktøj. Alle fem litauere blev i dag fremstillet i grundlovsforhør.