Lisbeth går rundt om sø i bikini: - Vi skal ikke ligge under for blufærdighed eller skam

55-årige Lisbeth Jeberg gik godt fem kilometer rundt om Søndersø i Viborg på lidt utraditionel vis – hun var nemlig kun iført bikini, hue, handsker og sko.

Lisbeth Jeberg (th.) er arrangøren bag Bikini Winter Walk i Viborg.
Lisbeth Jeberg (th.) er arrangøren bag Bikini Winter Walk i Viborg.
Foto: Line Sahl, TV MIDTVEST

Selv om temperaturen var under 10 grader lørdag eftermiddag, gik 55-årige Lisbeth Jeberg og tre andre fra vinterbadeklubben fem kilometer rundt om Søndersø i Viborg iført bikini, hue og sko.

Der har nemlig været meget snak om kroppe, nøgenhed og vinterbadning på det seneste, og derfor melder Lisbeth Jeberg sig ind i debatten.

Hun står bag Bikini Winter Walk i Viborg, for hun vil samle folk til en gåtur i bikini som et alternativ til det kolde gys, når man vinterbader.

- Det er klart endnu et bidrag til, at vi ikke seksualiserer vores kroppe, men at vi fokuserer på vores krop som det mest naturlige i verden, og at alle kan vise deres krop frem, uden nogen rynker på næsen, forklarer Lisbeth Jeberg og tilføjer:

- Vi er i en tid, hvor jeg synes, man har et lidt ensidigt syn på kroppen. Kroppen bliver meget seksualiseret, vi skal ikke ligge under for blufærdighed eller skam.

Lisbeth Jeberg håber, at bikini-walk kan blive en ny motionsform.

Vil inspirere folk på vejen

Det er langt fra tilfældigt, at Lisbeth Jeberg, der til daglig underviser i dansk ved sprogcenteret i Viborg, besluttede, at ruten skulle være i byen.

- Det er midt i Viborg og derfor ikke et afsides sted, idéen er, at inspirere folk, som vi møder undervejs til at tage med på turen, og måske også prikke lidt til deres forfængelighed, blufærdighed eller skam, siger hun.

Også Winnie Svendsen havde besluttet sig for at gå turen rundt om søen i badetøj, men hun syntes, det var meget grænseoverskridende til at starte med. 

- Jeg tænkte først, at jeg ikke kunne gøre det, men jeg synes, det er befriende, at man bare ser ud, som man nu gør og bare er tilpas i det, og det bliver jeg meget inspireret af, så det ville jeg gerne støtte op om, forklarer Winnie Svendsen, der også går i vinterbadeklub.

Lisbeth Jeberg håber nu på, at Bikini Winter Walk kan blive en tilbagevendende begivenhed.

- Jeg har faktisk tænkt mig at gentage begivenheden hver lørdag i hele februar og marts og måske helt ind til april, siger hun.

1:54
Se indslaget om viborggenseren der blander sig i nøgendebat.