Leif fik sin drømmefødselsdag: Folkekær sanger kiggede forbi

En 70-års fødselsdag fortjener at blive fejret. Det blev den i den grad tirsdag på et plejehjem i Viborg.

2:22
Det er mange år siden, at Leif Villy Kristiansen havde afholdt en stor fest. Det blev der lavet om på tirsdag.
Foto: Jan Ebbesen, TV MIDTVEST

Normalt er Leif Villy Kristiansen en stille og tilbageholden beboer på plejehjemmet Kildehaven i Viborg. Han har tidligere været ramt af hjernehindebetændelse, hvilket betyder, at hans evne til at tale ikke er, hvad den har været.

Men man skal ikke tage fejl, for Leif Villy Kristiansen ved stadig godt, hvad han vil, og når det kommer til festlige anledninger, så køber han fuldt ud ind på udtrykket om, at skal der være fest, så lad der være fest.

Derfor havde han i anledning af sin 70-års fødselsdag tirsdag inviteret hele plejehjemmet til fest.

- Jeg ville gerne prøve at holde en stor fest. Det er mange år siden, jeg har prøvet det, fortæller Leif Villy Kristiansen.

Underholdningen stod Richard Ragnvald for, og han havde medbragt en lille overraskelse til dagens fødselar.
Underholdningen stod Richard Ragnvald for, og han havde medbragt en lille overraskelse til dagens fødselar.
Foto: Jan Ebbesen, TV MIDTVEST

Fødselsdag og bryllupsdag

Leif Villy Kristiansen har hverken børn eller søskende, men han har alligevel førhen været vant til at samle familie og venner til fest. Derfor foreslog hans kusine ham, at han skulle bruge nogle af sine penge på at glæde sig selv med en ordentlig fødselsdagsfejring.

Derudover er dagen faktisk ekstra særlig for Leif Villy Kristiansen, for hans fødselsdag falder nemlig sammen med hans bryllupsdag. Han mistede dog sin kone for tre år siden, og derfor står dagen også lidt i hendes tegn.

- Deres bryllup blev afholdt med juletema, fordi Leif elsker julen, og det gjorde Elsa også. Så i dag har vi nissehuer på for at mindes Elsa, og fordi julen betyder rigtig meget for Leif, fortæller Annegrete Johnsen, der er kusine til Leif.

3:05
Her kan du se, hvordan det så ud, da Richard Ragnvald optrådte for Leif Villy Kristiansen.
Foto: Jan Ebbesen, TV MIDTVEST

Folkekær sanger kiggede forbi

Samtlige beboere, personale og frivillige på det kommunale plejehjem var inviteret til Leif Villy Kristiansens fødselsdagsfest, men selvom mange mennesker i sig selv lyder festligt, så var der også mere på programmet.

Det var nemlig lykkedes at få den folkekære sanger Richard Ragnvald til at stå for et musikalsk indslag, og her var der gemt en lille overraskelse til dagens hovedperson.

- Jeg er jo vant til at komme meget rundt på plejehjem, og hver eneste gang er det en glæde for mig at kunne glæde de ældre med sange fra deres yngre dage. Så har jeg det jo med at lave lidt om i mine sange, så her synger jeg kære lille Leif i stedet for kære lille mormor, fortæller Richard Ragnvald med et glimt i øjet.

Richard Ragnvald havde også forberedt et par julesange. Menuen stod for resten på klassisk julemad med flæskesteg, kartofler og brun sovs.