Lasses hjerte kører på halv kraft: Nu har han fået trygheden tilbage

Lasse Eskildsen beskriver selv, at han har fået et nyt liv, efter han kom med i et forsøg.

I flere år har Lasse Eskildsen været bange for, at hans hjerte pludselig skulle stoppe helt. Men sådan er det ikke længere.

Et patientforsøg har lært ham at gennemskue sin sygdom, og det har givet ham livsmodet og trygheden tilbage, fortæller han.

- Jeg har jo lyst til at leve. Lyst til alting. Kom med det hele, jeg er klar, fortæller den 62-årige hjertepatient fra Skive.

Han har i ni år haft nedsat pumpefunktion i hjertet. Det gjorde, at han var bange for at overanstrenge sig, men nu har han fundet ud af, hvordan han kan takle sin sygdom.

- Jeg tør alt og er ikke bange for noget. For jeg ved godt, at jeg ikke kan ødelægge mit hjerte, siger han.

Forsøg ændrede alt

Hver dag leverer Lasse Eskildsen oplysninger om for eksempel blodtryk, puls og vægt i et særligt helbredsprogram.

Hjerteportalen er udviklet af Aalborg Universitet, og det er med til at give ham et overblik, så han hele tiden har kontrol over sit helbred.

quoteDet har givet mig en livskvalitet, som man slet ikke kan forestille sig

Lasse Eskildsen, hjertepatient, Skive

- Det har givet mig tryghed omkring min sygdom. Det har givet mig en livskvalitet, som man slet ikke kan forestille sig, siger han.

Ikke den eneste

Han er en af 140 hjertepatienter fra Regionshospitalet i Viborg, der tester det nye system, og de foreløbige resultater er over al forventning.

- De har en helt anden sygdomsforståelse og egenomsorg for deres sygdom, som vi ikke har oplevet tidligere, fortæller overlæge på hjerteafdelingen Malene Hollingdal.

Det har også vist sig, at færre patienter bliver indlagt, fordi de opdager i tide, hvis der opstår problemer.

Der er allerede nu planer om at få programmet bredt ud til hjertepatienter i resten af landet.

Lasse Eskildsen fra Skive og andre patienter med hjertesvigt har fået større livsglæde og tryghed ved et være testpersoner i et forsøg.