Lange fængselsstraffe for groft hjemmerøveri

Fire af fem tiltalte mænd i sagen om et groft hjemmerøveri i Skals sidste år er i dag blevet idømt fængselsstraffe på mellem fire og otte år.

Retten i Viborg har i dag idømt fire ud af fem gerningsmænd fængselsdomme på op til otte år for et voldsomt hjemmerøveri i Skals sidste år. Derudover idømmes de alle en betinget udvisning. 

En 63-årig mand fik 28. maj sidste år uventet besøg af de fem mænd. Mændene som på gerningstidspunktet var mellem 15 og 21 år, er dømt skyldige i at have overfaldet manden på hans bopæl i Skals. For at have skudt ham blandt andet med en strømpistol og slået ham så hårdt i hovedet med en spade, at han fik en hjerneblødning og lå ni dage i koma. 

De fem mænd har tidligere erkendt i retten, at de var på gerningsstedet i forbindelse med overfaldet. Til gengæld var de ikke enige om, hvem af dem, der førte spaden, da den ramte den 63-årige mand så hårdt i hovedet, at han fik en hjerneblødning.

Retten I Viborg kendte for to uger siden de fem tiltalte skyldige i brutalt røveri og grov vold, men det er først i dag at retten har taget stilling til strafudmålingen.

Den 21 årige afghaner Sherzad Jabarkheil blev idømt otte års fængsel og betinget udvisning, mens den 21-årige somalier Abdullahi Dahir Aden fik seks års fængsel og betinget udvisning. Jabarkheil har udbedt sig betænkningstid, mens Dahir Aden ankede på stedet. En tredje er ikke blevet dømt endnu, da man afventer yderligere mentalundersøgelser. De to sidste ved navn Nawid Sediq på 20 år og Siyar Rayeq på 21 år, begge fra Afghanistan, har ikke anket deres dom på henholdsvis fire og fireethalvt års fængsel samt betinget udvisning. 

 

Ifølge de tiltalte selv gik de målrettet efter et pengeskab med 500.000 kroner i kontanter. Men det var mandens våbenskab med tre geværer med tilhørende ammunition, som de forsøgte at stikke af med. Derudover stjal de mandens kreditkort, som de efterfølgende misbrugte på internettet.

De fire tiltalte er dømt for i alt 25 kriminelle forhold. 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.