Landsretten går imod byrettens afgørelse: Endnu en mand skal fængsles i sag om sexvideoer på Snapchat

Landsretten vil have en fjerde mand fængslet i sagen om afpresning over Snapchat.

Byretten i Viborg mente ikke, at der var grund til at varetægtsfængsle den fjerde mand, der er sigtet i en omfattende sag om afpresning gennem sexvideoer på Snapchat. Men den dom omgjorde landsretten den 12. januar, og derfor skal manden nu varetægtsfængsles. 

Da politiet ville anholde manden, var han dog ikke hjemme, og det er ikke lykkedes politiet at finde frem til ham endnu.

- Eftersom vi har fundet ud af, at han har en større rolle i sagen end først antaget, er vi tilfredse med landsrettens dom. Manden er efterlyst til anholdelse, men er ikke blevet fundet endnu. Der er dog intet, der tyder på, at han er stukket af, fortæller Katrine Melgaard, der er anklagerfuldmægtig hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Afpressede mere end 200 mænd

Sagen kom første gang for retten i september 2021. Her blev tre mænd fra Viborg på mellem 23 og 25 år varetægtsfængslet for at have bedraget og afpresset flere end 200 mænd via Snapchat.

Den 4. januar blev endnu en person sigtet i sagen, og det er denne mand, der nu ifølge landsretten også skal varetægtsfængsles.

De fire bagmænd gav sig ud for at være en yngre kvinde, som tilbød salg af nøgenbilleder og videoer via det sociale medie Snapchat. Men ’kunderne’ fik hverken tilsendt billeder eller videoer, og blev i stedet afpresset til at betale yderligere, hvis ikke de ville have den private samtale offentliggjort. 

Det er stadig uvist, hvornår sagen skal for retten.