Landmand laver majsmark til labyrint: Vil give folk mulighed for at nyde naturen

Esben Tøttrup har lavet en majsmark i Bjerring om til en labyrint på 20.000 kvadratmeter.

Det udgør kun et lille hjørne af Esben Tøttrups marker, men det er alligevel noget, der har en stor plads i hans hjerte.

For landmanden har i næsten 10 år anlagt en labyrint midt i hans majsmark, og det er en stor succes.

- Det her er jo mit bidrag til at vise folk, hvordan en majsmark kan se ud, så de kan komme ud og nyde naturen og gå i naturen, siger Esben Tøttrup.

Esben Tøttrups bidrag er på 20.000 kvadratmeter, og flere end 300 personer har i august forsøgt at finde rundt i labyrinten.

Sådan ser indgangen til Esben Tøttrups labyrint ud.
Sådan ser indgangen til Esben Tøttrups labyrint ud.

Man kan sagtens fare vild

Landmanden har valgt at lave labyrinten for at give de besøgende noget ekstra. Og når de begiver sig ud i majsmarken, er det lige netop det, de får.

Men man skal passe på med at fare vild for alvor, fortæller Esben Tøttrup.

- Der er heller ikke mobildækning herude, men vi plejer at sige, at hvis der holder biler eller cykler, så går vi ud og leder efter dem efter midnat.

Det er dog ikke kun de besøgende, der kan have svært ved at finde rundt i labyrinten. Da TV MIDTVESTs udsendte reporter gik med Esben Tøttrup igennem labyrinten, var ejeren da flere gange et sekund i tvivl om, hvor de var henne.

Både forretning og service

For Esben Tøttrup betyder det intet for hans økonomiske gevinst på majsmarkerne ved at lave den ekstra service med gange.

- Gangene har intet at skulle have sagt udbyttemæssigt, så vi ligger på et helt, helt normalt udbytte, siger han.

For det giver stadig de penge det skal. Men samtidig er det delen om at give almindelige danskere mulighed for at forsvinde ind i majsmarken, der trækker i lige så høj grad som udbyttet.

- Det er absolut en forretning, men det er en service for, at man kan åbne for omgivelserne. Så jeg synes, at den forretning og den service, vi gør på denne måde, går utrolig godt hånd i hånd, siger han.

Det koster 30 kroner at besøge majslabyrinten i Bjerring. Labyrinten skal først høstes til november, så den holder åben indtil da.

Bondemanden han har altid travlt - og Esben Tøttrup her er ingen undtagelse.Selvom han har 1000 ting der skal gøres, prioriterer han hvert år at gøre lidt ekstra.Han laver en - som han selv ville sige det - lille labyrint.